13+

De boodschapper 13+

BEER muziektheater

Aike Dirkzwager

Naar het boek van Kader Abdolah met Peter Faber e.a.

‘De boodschapper’, vrij naar het boek van Kader Abdolah, kenmerkt zich door de hoge spelenergie en veel wisselende perspectieven. De live muziek speelt in ‘De boodschapper’, net als in ‘Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran’ een grote rol als nuchtere onderbreking wanneer de gemoederen te hoog oplopen.

Peter Faber en Vera Ketelaars als twee onderzoeksjournalisten, die als opdracht hebben het leven van Mohammed zo helder en objectief mogelijk te reconstrueren. Spelend en vertellend doorlopen zij het leven van Mohammed, gebruikmakend van talloze rekwisieten die opgeslagen liggen in metershoge stellingkasten. Eén van hen ziet Mohammed als een gewone vent die met mooie idealen is begonnen maar gaandeweg veel water bij de wijn heeft gedaan om de macht te behouden. De ander, een jonge vrouw, ziet het leven van Mohammed als een onvermoeibare campagne tegen hebzucht, arrogantie en onrecht. Net zoals bij de erfgenamen van Mohammeds gedachtegoed het geval is, raken ook de gemoederen van de twee journalisten geregeld oververhit.

De pers over ‘Het huis van de moskee’
“Zeker is dat ‘Het huis van de moskee’ een van de mooiste voorstellingen van dit seizoen is. Een voorstelling waar je ademloos naar kijkt, soms lachend, dan weer vol ontroering.” (Het Parool, 14-1-2008) 

De Pers over ‘Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran’
“Alles draagt bij aan deze sublieme voorstelling die nergens luidruchtig wordt en altijd naar binnen wijst.” (De Volkskrant, 14-2-2006)

credits
Regie
Aike Dirkzwager
Tekst
Helmert Woudenberg
Spel
Peter Faber (acteur) en Vera Ketelaars (actrice)
Vormgeving
Rogier Willems
Compositie
Albert van Veenendaal
Leeftijd
vanaf 13 jaar
Speelperiode
januari t/m april 2010
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
10 x 8 x 6
Max. bezoekers
Vrije vst: 400 bezoekers / School vst in th: 250 leerlingen
Bijzonderheden
Educatief materiaal op www.muziektheater.nl
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend