4+

Peer 4+

Noël Fischer

Een productie van BonteHond & Laika vanaf 4 jaar

Peer is een man alleen. Zijn leven is op orde en loopt op tijd. Tot een indringster stiekem in zijn kast komt wonen. In Peers kleine huisje moet zoiets wel uitkomen. Rosa komt uit een ander land en zoekt een nieuw thuis. Vanaf nu zal alles anders zijn. Peer is een spannende kleutervoorstelling. Het huisje op een draaitoneel in combinatie met het fysieke acteren en de wervelende muziek creëren pure slapstick, maar Peer is ook een ontroerende vertelling over vreemd en anders zijn.

Peer werd in 2001 gecreëerd als een productie van Laika en Blauwe Engel, het toenmalige gezelschap van regisseur Noël Fischer en vormgeefster Marianne
Burgers. In 2002 werd Peer geselecteerd voor het Nederlands-Vlaams Theaterfestival. Sinds 2005 is Noël Fischer artistiek leider van het Nederlandse theater- en productiehuis voor jeugdtheater BonteHond in Almere waar ze nog steeds nauw samenwerkt met Marianne Burgers. Laika en BonteHond hernemen samen de kleuterhit Peer. 

De pers over Peer
"Met welk goed gevoel kleuters uit deze voorstelling komen, laat zich makkelijk raden. Van ons maakte zich een mengeling van Jacques Tati-genot en Amélie Poulain-geluk meester. Meer hoeft niet, echt niet". (De Morgen)

"Zes jaar geleden schreven we dat Peer een formidabele productie voor kleuters was: vlot, herkenbaar, speels en met pakkende inhoud. En dat is nog steeds!". (De Bond)

credits
Regie
Noël Fischer
Tekst
Noël Fischer
Spel
Radomira Dostal en Gert Jochems
Vormgeving
Marianne Burgers
Compositie
Patricia George
Leeftijd
vanaf 4 jaar
Speelperiode
oktober en november 2009
Discipline
beeldend, fysiek theater
Duur
50 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
Vrije vst: 250 bezoekers / School vst: 175 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend