15+

Ticket to Paradise 15+

DOX

Sassan Saghar Yaghmai

‘You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one’ (Imagine, John Lennon)

Egoïst of altruïst, individu of het grote geheel, activist of pacifist, dromer of realist? Of gewoon jezelf? Wat is jouw doel en welke prijs ben jij bereid daarvoor te betalen?


Het buurmeisje dat 5 keer per dag bidt en zichzelf bewaart voor de ware. De groenteboer die armen te eten geeft. De sporter die naar goud streeft. De jongen die steelt voor een vette BMW. De Moeder Theresa die voor iedereen zorgt. De politicus die zich bezighoudt met klimaatverandering. De zakenman die voor het grote geld gaat. De journalist die strijdt voor vrijheid van meningsuiting. De jongen die zichzelf opblaast in de naam van…

‘Ticket to Paradise’ gaat over idealen, strijd en opgeven. Op zoek naar zingeving. Een beeldende collage-voorstelling, waarin dans, spel en beweging elkaar in dynamisch tempo afwisselen. Geïnspireerd op de oud-Perzische theatervorm Tazië, met als uitgangspunt religieuze figuren die door hun martelaarschap een voorbeeld worden van de ultieme strijd om een persoonlijk doel te bereiken.

Huischoreograaf van DOX, Sassan Saghar Yaghmai, werkt nauw samen met spelers en dansers die afkomstig zijn uit alle lagen van de samenleving, zowel professionals als amateurs. Ondanks een strakke regie is zijn stijl rauw en ongepolijst en wordt gekenmerkt door humor, vitaliteit en kwetsbare chaos. ‘Ticket to Paradise’ wordt een fysieke theatervoorstelling waarin de dans een belangrijk onderdeel vormt.

De voorstelling gaat op 7 januari 2010 in première in Theater Kikker in Utrecht en is geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar.

credits
Regie
Sassan Saghar Yaghmai
Spel
Dans, spel en creatie: Els Alkemade, Collin van den Broek, Ryan Djojokarso, Vincent Morelle, Petra Pekolj, Wensley Piqué
Vormgeving
Ascon de Nijs (decor)
Compositie
Muziek editing Mark Bergwerff
Dramaturgie
Choreaografie Sassan Saghar Yaghmai / Assistentie choreografie Melissa Ellberger
Kostuums
Marjo van der Pols
Concept & idee
Sassan Saghar Yaghmai
Leeftijd
vanaf 15 jaar
Speelperiode
januari t/m maart 2010
Discipline
multidisciplinair theater en dans
Duur
60 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 5
Max. bezoekers
Vrije vst: 400 bezoekers / School vst in th: 200 leerlingen
Bijzonderheden
Spelcoaching Merel van Gaalen, Victorine Plante
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend