8+

Spoonface 8+

Noël Fischer

De wonderlijke blik op de wereld
van een ziek meisje thuis
dat met haar fantasie 
alles overwint


Spoonface is het verhaal van een bijzonder meisje. Haar gezicht is zo rond als een lepel en ze is dol op opera omdat de droefheid van de muziek haar hart zo helemaal kan vullen. Haar vader en haar moeder zijn heel trots op haar, ook al weten ze dat Spoonface trager en wonderlijker is dan andere kinderen. Als blijkt dat Spoonface ernstig ziek is, slaat het hele gezin zich er met veel bizarre humor, optimisme en relativeringsvermogen doorheen. Want Spoonface heeft een grootse fantasie en een nog groter hart, dat alles kan overwinnen!

Een voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar, waarin grote thema’s als liefde, geloof en de zin van het leven de revue passeren op een wijze die kinderen kunnen bevatten. Op een unieke manier verteld en verbeeld vanuit het perspectief van een wonderlijk meisje van negen jaar.

De Engelse auteur Lee Hall, bekend van de film Billy Elliot, schreef Spoonface Steinberg in 1997. Spoonface is met veel succes opgevoerd als radiohoorspel en meerdere malen bekroond als theaterstuk.

credits
Regie
Noël Fischer
Tekst
Lee Hall
Spel
Eva Zwart e.a.
Vormgeving
Marianne Burgers
Leeftijd
vanaf 8 jaar
Speelperiode
maart t/m mei 2010
Discipline
beeldend / fysiek theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
Vrije vst: 200 bezoekers / School vst in th: 150 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend