7+

Om 8 uur bij de Ark 7+

Het Laagland

Inèz Derksen

Een wonderbaarlijke voorstelling
over ruziënde pinguïns
die stinken naar vis
en over wáre vriendschap.


Voor alle nieuwsgierige kinderen en volwassenen, of je nu gelooft of niet!

Een wonderbaarlijke voorstelling over ruziënde pinguïns die graag in een lied uitbarsten.Over een verstekeling aan boord van de Ark van Noach en over wáre vriendschap. Vanuit het aandoenlijke en verfrissende perspectief van drie pinguïns en een duif ‘stinkt’ deze voorstelling niet alleen naar vis, maar vooral naar komedie. Een komedie met diepgang. Met veel humor, lichtheid en in meesterlijke gesprekjes komen grote vragen aan bod die alle ruimte laten voor zowel twijfel als rotsvast geloof.

Een eindeloze sneeuwvlakte… Drie pinguïns vervelen zich. Ze maken ruzie. Over het feit of pinguïns naar vis stinken, of dat het erg is om een vlinder dood te maken en over wat God daar wel niet van vindt. Als God tenminste bestaat. Dan komt er een duif langs met een boodschap. God heeft er genoeg van dat mensen en dieren steeds ruzie maken. Daarom wil hij de hele wereld schoonspoelen en helemaal opnieuw beginnen. Dus is er een Ark. Maar van elke diersoort mogen er maar twee mee op deze Ark van Noach. Wat nu…?

‘Om 8 uur bij de Ark’ is een briljant geschreven tekst van de Duitse theaterauteur Ulrich Hub en werd bekroond met de Duitse Kindertheaterprijs 2006, de Nederlands – Duitse jeugdtheater schrijfprijs 2006, de Duitse hoorspelprijs en de KinderLITERATURpreis 2008.
In 2008 in boekvorm verschenen bij Lemniscaat met illustraties van Jörg Mühle. 

credits
Regie
Inèz Derksen
Tekst
Ulrich Hub
Spel
Herman Bolten, Laus Steenbeeke, Stijn Westenend, en Lottie Hellingman
Vormgeving
Bas Zuyderland
Leeftijd
vanaf 7 jaar
Speelperiode
februari t/m mei 2010
Discipline
toneel
Duur
70 minuten
Speelvlak
10 x 8 x 5
Max. bezoekers
Vrije vst: 300 bezoekers / School vst: 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend