7+

Het boek van alle dingen 7+

Rob Vriens

Een indrukwekkend verhaal gebaseerd op het bekroonde boek van Guus Kuijer.

“Als je gelukkig wil worden moet je zorgen dat je niet meer bang bent.”

‘Het boek van alle dingen’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Guus Kuijer, dat in 2005 werd bekroond met de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs. Theater Gnaffel maakt van dit indrukwekkende verhaal een voorstelling die licht van toon is zonder het drama uit de weg te gaan.

Thomas probeert zijn eigen weg te vinden in een gelovig gezin, door alles wat hij meemaakt en bedenkt op te schrijven in zijn boek van alle dingen. Het valt niet mee je staande te houden als je moeder elke dag huilt. Maar het lukt hem door vast te houden aan die ene wens: “Gelukkig worden!”

Maar hoé word je gelukkig? De buurvrouw, die eigenlijk een heks is, weet het: “Als je gelukkig wil worden moet je zorgen dat je niet meer bang bent.” Dat lijkt makkelijk zat. Maar Thomas heeft van alles om bang voor te zijn: duizenden kikkers die zijn huis willen veroveren, betrapt worden tijdens het lezen en de houten pollepel bijvoorbeeld. Gelukkig is hij niet bang voor de buurvrouw, want zij kan hem helpen. Thomas krijgt ook hulp van boven. De engelen zijn dol op hem. Dus wat kan er nog mis gaan? Niks toch?

De jury van de Gouden Krekel over ‘De Hompelaar’
Theatergroep Wederzijds en Theater Gnaffel zoeken de grenzen op van wat voor jeugd nog kan en slagen glorieus. Mateloos vernieuwend volwassen theater voor de jeugd dat diepe indruk achterlaat.

credits
Regie
Rob Vriens
Tekst
naar het verhaal van Guus Kuijer
Spel
Elout Hol en Marlyn Coetsier
Vormgeving
Elout Hol
Leeftijd
vanaf 7 jaar
Speelperiode
januari t/m april 2010
Discipline
objecttheater
Duur
70 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
Vrije vst: 250 bezoekers / Schoolvst: 150 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend