8+

Al mijn later is met jou 8+

Rob Vriens

Over de Tijd die de klok stilzet om er zelf even tussen uit te gaan.

Een voorstelling die de grens opzoekt tussen fantasie en werkelijkheid. Die met levensechte poppen en uiterst poëtische middelen het antwoord zoekt op onmogelijke vragen, zoals: Wat is ‘liefde’? Wat is ‘tijd’? Wat is ‘verlangen’? Gnaffel wil kinderen boeien met op het eerste gezicht ontoegankelijke dingen. In ‘Al mijn later is met jou’ gebeurt dit door gedachten en gevoelens te prikkelen en door grote termen in simpele beelden te vangen.

Wij Nederlanders vinden ‘gewoon al gek genoeg’. Maar wat nu als je jong bent en er naar verlangt om ‘gek’ te doen? Je eigen (on)zinnige fantasieën uit te voeren, omdat dat gewoon het leukste is wat er is!
Twee jonge mensen, Mees en Merel, fantaseren over woestijnloze tijden in tijdloze woestijnen. Twee oude mensen, Arend en Duif, leven al jaren samen in de sleur van alle dag. Wanneer hun werelden samenkomen, groeit bij Merel het verlangen om er op uit te gaan, uit de band te springen: om te mogen bestaan!
Als dan de Tijd langskomt en zin heeft in een spelletje, laat zij zich graag door hem verleiden. Vermomd als wolf schopt de Tijd alles in de war en brengt honger, jaloezie, huiswerk, poep, verdriet, slaap en ziek. Moet het nu nog gekker worden?

‘Al mijn later is met jou’ is gebaseerd op de gelijknamige dichtbundel samengesteld door Edward van de Vendel. Prachtige gedichten voor kinderen over de tijd, over de liefde en de toekomst. Voor de jonge auteur Laura Demelza Bosma dé inspiratiebron voor een poëtisch theaterscript.

credits
Regie
Rob Vriens
Tekst
Laura Demelza Bosma en Rob Vriens (naar de dichtbundel van Edward van de Vendel)
Spel
Jawi Bakker, Roos Hoogland en Esther ter Horst
Vormgeving
Elout Hol en Hanneke van Etten
Compositie
Jornt Duyx
Leeftijd
vanaf 8 jaar
Speelperiode
oktober en november 2009
Discipline
objecttheater
Duur
50 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
Vrije vst: 200 bezoekers / School vst: 150 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend