5+

Belle 5+

Jef Van gestel

Een wonderlijk avontuur over een monster en een meisje

"Belle is echt voor álle leeftijden." (De Volkskrant)

Belle vertelt het beroemde sprookje van Belle en het beest, maar dan anders. In een spannend dansduet draaien Belle en een ontroerend monster om elkaar heen. De voorstelling begint als een spannende nachtmerrie en verandert langzaamaan in een grappig liefdesduet. Als je een eng griezelmonster in de ogen durft te kijken, kom je in een wonderlijk avontuur terecht. En misschien lukt het je zelfs verliefd te worden…

Jef Van gestel maakte van Belle een korte Max.lab voorstelling. Zo mooi vormgegeven, griezelig en grappig dat Max. besloot er een middagvullende voorstelling van te maken.

De pers over 'Belle'
"Echt voor alle leeftijden is de sfeervolle bewegingsvoorstelling Belle van Jef Van gestel. Gebaseerd op Belle en het beest, maar veel spannender dan de zoetsappige Disneyfilm dankzij het sprankelende decor, fantasievolle regievondsten en mooie spel van de dansende acteurs." (De Volkskrant).

“Een bizar en buitensporig grappig verhaal zonder woorden, dat prachtig wordt gespeeld en gedanst”. (Brabants Dagblad).

“Van gestel maakte met zijn Belle een bezwerende, muzikale mantra tegen de angst voor monsters. (...) Aan het lieve slot blijkt dat als je je echt aan je angst durft over te geven, dit tot onvermoede rijkdom leidt".(NRC Handelsblad)

"Sprankelend decor, fantasievolle regievondsten en mooi spel" (Volkskrant). “Een bizar en buitensporig grappig verhaal zonder woorden, dat prachtig wordt gespeeld en gedanst” (Brabants Dagblad).

Klik hier voor een compilatie van de voorstelling Belle.

credits
Regie
Jef Van gestel
Spel
Saskia Driessen, Roel Swanenberg
Vormgeving
Sanne Danz
Compositie
Jochem Baelus
Leeftijd
vanaf 5 jaar - vanaf groep 3
Speelperiode
januari t/m maart 2010
Discipline
theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
Vrije vst: 250 bezoekers / Schoolvst in th: 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend