9+

Shaffy voor kinderen 9+

Hans van den Boom

Van de koning van het Amsterdamse lied 'Ramses Shaffy' de tien mooiste liederen in een muziekvoorstelling over twee verliefde duiven

De tien mooiste liederen van de koning van het Amsterdamse lied, Ramses Shaffy en verhalen die hem geïnspireerd hebben tot zijn weergaloze liedjes. Een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar en ouder. In een bijzondere bewerking en regie van Hans van den Boom.

SHAFFY VOOR KINDEREN beschrijft het levensverhaal van Ramses Shaffy door de ogen van twee verliefde meeuwen: Mia en Ramses. Zij zeilen over de stad en zingen de mooiste liederen van Ramses Shaffy. Kenmerkend voor de relaties waarover Ramses zingt, stoten ook Mia en Ramses elkaar voortdurend af, om vervolgens elkaar weer op te zoeken. “De ene wil de andere, maar de ander wil de ene niet. De ander wil een ander, maar die ene heeft verdriet” Op de momenten dat Ramses ervandoor gaat klinken de liederen heel anders.

Bij het horen van het lied “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder” lopen de meeuwentranen over de wangen van de opstandige Mia. En als Ramses met zijn schelle meeuwenstem richting Buitenveldert zeilt is het stil in Mia’s hart. Net zo stil als de zondagmorgen in Amsterdam.

In een sfeervol (video) decor zingen Marc Tielemans en Ilse Warringa de liederen van Ramses Shaffy, begeleid door drie musici.
 

credits
Regie
Hans van den Boom
Tekst
Hans van den Boom
Spel
Marc Tielemans, Ilse Warringa en Laetitia van Krieken (piano), Arwen Linnemann (basiste) en Bert Kamsteeg (drummer)
Compositie
Uit het oeuvre van Ramses Shaffy
Leeftijd
vanaf 9 jaar
Speelperiode
januari t/m april 2010
Discipline
muziektheater
Duur
65 minuten
Speelvlak
9 x 8 x 4
Max. bezoekers
Vrije vst: 350 bezoekers / School vst in th: 200 leerlingen
Bijzonderheden
Arrangeur: Laetitia van Krieken
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend