9+

De tuinen van de herinnering 9+

BEER muziektheater

Genio de Groot

Naar de bejubelde roman van Michel Quint

Verteld en gespeeld door René Groothof, die eerder bij BEER het succesvolle ‘Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran’(Gouden Krekel 2006) en ‘Het huis van de moskee’ speelde. In ‘De tuinen van de herinnering’ gaan humor en drama hand in hand. Een voorstelling op het lijf geschreven van René Groothof.

Vriendschap en loyaliteit maken een wezenlijk onderdeel uit van het leven van een kind. Wat als deze onder druk komen te staan door angst en agressie, welke keuze maak je dan? In ‘De tuinen van de herinnering’ reikt Michel Quint humor als wapen aan.

De tienjarige Michel schaamt zich dood voor zijn vader, die de eigenaardige gewoonte heeft om zich te verkleden als clown. Dan onthult de broer van zijn vader hem een familiegeheim. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de broers na het plegen van een verzetsdaad in een leemput geworpen en overgeleverd aan de Duitse bewaker. Een onaangenaam avontuur krijgt echter een onverwachte wending. De essentie van het leven wordt bloot gelegd met de dood in het vizier.

De pers over ‘De tuinen van de herinnering’ van de Franse schrijver Michel Quint

"Een ietwat sentimentele oorlogsnovelle vormt de grondslag van een magistrale solovoorstelling". (De Volkskrant (vijf sterren!) 25 november 2009)

"De kinderen krijgen een prachtige voorstelling te zien met een persoonlijk, klein verhaal over de Tweede Wereldoorlog". (NRC 10 november 2009)

"Deze nieuwe voorstelling is van eenzelfde indrukwekkende eenvoud als Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran, die hem een Gouden Krekel voor beste productie bezorgde". (Het Parool 17 december 2009)

“Hij raakt de essentie van belangrijke levenskwesties als geluk, loyaliteit en vriendschap.” (Le Monde)

“Een onvergetelijk en hartverscheurend juweeltje van tederheid en humor.” (L’Express)

 

credits
Regie
Genio de Groot
Spel
René Groothof
Vormgeving
Rogier Willems
Compositie
Maarten Bokslag
Leeftijd
vanaf 9 jaar
Speelperiode
januari t/m mei 2011
Discipline
verteltheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 6 x 5
Max. bezoekers
Vrije vst: 300 bezoekers / Schoolvst in th: 250 leerlingen
Bijzonderheden
Educatief materiaal: via de website van BEER
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend