4+

Watou 4+

Noël Fischer

Na eerdere succesvolle kleutervoorstellingen als Peer en Villa Fink, gaat Noël Fischer opnieuw een coproductie aan met het Vlaamse gezelschap Laika. Dit internationaal gerenommeerde theatergezelschap uit Antwerpen speelt een uiteenlopend repertoire voor kinderen, jongeren en volwassenen. Heldere, beeldende en zintuiglijke voorstellingen zijn het waarmerk van het huis.


Watou is een komische, fysieke voorstelling die zich afspeelt in een wereld helemaal gemaakt van papier. Over het Grote Ik van jonge kinderen en hun driftige verlangen om alles zelf te willen doen. Een theatrale mix van stripverhaal, live-animatie, muziek en spel waarin alles stuk gaat wat stuk kan! Watou is geïnspireerd op het beroemde toneelstuk Victor of de Kinderen aan de Macht van Roger Vitrac.

Op een dag krijgen een man en een vrouw tot hun schrik een kind. Het is een bijzonder kind dat zichzelf Watou noemt. Watou kan meteen lopen en praten en gedraagt zich als een kleine, opstandige generaal die bij alles Nee roept. De verse ouders komen terecht in een uitputtend gevecht met Watou en zijn Zelluf Doen! Hoe de man en de vrouw ook proberen rust, rede en regelmaat overeind te houden, het gezinssprookje ontaardt in een opvoedkundige nachtmerrie. Er blijft de uitgeputte ouders niets anders over dan te proberen van het kind af te komen. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk...

Voor het bijzondere toneelbeeld van Liggen op je rug in regie van Noël Fischer ontving Marianne Burgers in 2009 een Zilveren Krekel van de VSCD.
 

Lees HIER de recensie van Els Van Steenberghe over Watou. 

De pers over 'Mijn vader is een Indiaan'
“Theatermaker Fischer maakt de achterkant an het gezinsgeluk op indringende wijze voelbaar.” (NRC 25-04-2009)

“Confronterende voorstelling - het stuk heeft ballen.” (De Volkskrant 24-03-2009)

credits
Regie
Noël Fischer
Spel
Gert Jochems, Jo Jochems, Feike Looyen en musicus
Vormgeving
Marianne Burgers
Dramaturgie
Caroline Fransens
Concept & idee
Noël Fischer
Leeftijd
vanaf 4 jaar
Speelperiode
januari t/m mei 2011
Discipline
beeldend, fysiek theater
Duur
50 minuten
Speelvlak
10 x 8 x 4
Max. bezoekers
Vrije vst: 250 bezoekers / Schoolvst in th: 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend

Anderen bekeken ook