12+

La Vie C’est Drôle 12+

DOX

Marjan Barlage, Sassan Saghar Yaghmai en Merel van Gaalen

Loop jij stiekem wel eens als een model? Hooggehakt en strak rechtop op de catwalk? Lastig hè?!

In de dynamische freakshow La Vie C’est Drôle gaat DOX op humoristische wijze in op de rariteit van (over)perfectie en ideaalbeelden, in de wereld van boobjobs, botox en protheses maar ook in het dagelijks leven. DOX legt de theatrale lat langs fenomenen als schoonheid versus lelijkheid, algemeen ideaal versus persoonlijke smaak, normaal versus abnormaal, uitzondering versus regel, innerlijk versus uiterlijk, succes versus falen en twijfel versus zelfvertrouwen.

Wat als ons schoonheidsideaal mollig en wulps zou zijn… Afrika toonaangevend wordt op modegebied… Extreem lang, éénbenig, van top tot teen behaard of een huid als een olifant ‘hot’ is… De zakenman met aktetas de ‘freak’ is en de ‘freak’ de norm wordt… De geschiedenis had anders kunnen lopen. La Vie C’est Drôle is een beeldende voorstelling met theater, dans, mime en tekst.

De pers over 'De Grote Voelshow'
“De grote Voelshow is grappig, ontroerend, swingend, verleidelijk, onhandig, verrassend en nog veel meer.” (Trouw 07-11-06)

“Een caleidoscopische theatercollage vol humor en tederheid. Soms vertellen de innemende acteurs over hun schreden op het liefdespad. Dan weer dansen ze een sensueel duet of een woeste groepsdans, waarin het dynamische keurmerk van choreograaf Sassan Saghar Yaghmai te herkennen is.” (Leeuwarder Courant 13-12-06)

credits
Regie
Marjan Barlage, Sassan Saghar Yaghmai en Merel van Gaalen
Tekst
Marjan Barlage en spelers
Spel
DOXers
Concept & idee
Marjan Barlage,Sassan Saghar Yaghmai en Merel van Gaalen
Leeftijd
vanaf 12 jaar
Speelperiode
januari t/m april 2011
Discipline
fusion van theater/dans/mime
Duur
60 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 4
Max. bezoekers
Vrije vst: 400 bezoekers / School vst in th: 250 leerlingen
Bijzonderheden
Educatiemateriaal volgt via DOX
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend