Tom, beter bekend als Bubble Boy, leeft nu al twaalf jaar lang in een plastic bubble. Hij heeft deze nog nooit verlaten vanwege zijn ernstige auto-immuunziekte SCID. Na twaalf jaar tevergeefs zoeken hebben de doktoren nu toch eindelijk de oplossing gevonden. Ze weten hoe ze Tom kunnen genezen.
Het Lab Utrecht nodigt jou uit om live de operatie van Tom bij te wonen en zijn eerste stappen uit de bubble mee te maken! Hoe voelt het om voor het eerst ‘echte’ lucht in te ademen? Om voor het eerst je moeder aan te kunnen raken? Of om voor het eerst buiten te spelen?
Lucas De Man
Lucas De Man (1982) studeerde in 2008 af aan de regie opleiding in Amsterdam. Tijdens zijn studies richtte hij samen met Paul Kieriem, Rianne van Hassel en Kimberly Major de internationale organisatie voor jonge regisseurs INSTED (www.insted.eu ) op. In datzelfde jaar toerde hij met een aantal voorstellingen door Nederland en Vlaanderen.Met Cassius (2007) een bewerking van Julius Caesar van Shakespeare won hij het Theater Aan Zee festival in Oostende. Nu hij is afgestudeerd runt Lucas samen met Bas Van Rijnsoever en Wouter Goedheer Stichting Nieuwe Helden (www.nhelden.nl). Momenteel maakt Lucas de voorstelling Bubble Boy bij Het Lab Utrecht.
De pers over Bubble Boy
“…Dat is net als zacht over die fijne haartjes op je wang strelen, zo zacht dat je het bijna niet voelt (…) En dan de kinderen in de zaal dat zien uitproberen:
ontroerend…” (De Morgen, sept. 2009)
“…In de voorstelling wordt prima de suggestie gewekt dat alles ‘echt’ gebeurt…” (TM, mei 2009)
Rand- en educatieve activiteiten
In de voorstelling wordt de wetenschappelijke benadering van de ziekte van Tom geplaatst tegenover de meer menselijke en persoonlijke benadering ervan. Docenten en leerlingen kunnen met educatief materiaal aan de slag.