6+

Beet! 6+

Gienke Deuten

Over falen en opstaan.

Een schaatser verliest een belangrijke schaatswedstrijd en valt op het ijs. In zijn wanhoop klampt hij zich vast aan een ijsbeer, die bij een wak zit te vissen. De ijsbeer neemt hem mee naar een wereld onder het ijs, waar droom en werkelijkheid door elkaar lopen. Beet! is een beeldend verhaal, voor iedereen die wel eens
dreigt te bezwijken onder de druk van het presteren.

De pers over Beet!
"De kracht van Het Houten Huis ligt in een onuitputtelijke creativiteit om de wonderlijke scènes organisch en logisch te voorschijn te toveren."
(De Volkskrant, 7 maart 2011, Annette Embrechts)

"Beet! is een prachtig dromerig verhaal, dat elk moment dreigt te ontaarden in een nachtmerrie.(...) een knappe voorstelling over de angst te mislukken.'"
(Elsevier, januari 2011, Ingrid van der Chijs)

"Beet! is hartverwarmend, creatief tot in de kleinste details en onweerstaanbaar grappig". (NRC Handelsblad & nrc.next, Elisabeth Heijkoop)
 


Het Houten Huis

Het Houten Huis produceert muzikale poëtische voorstellingen voor jong en oud. Door pijn, humor en schoonheid te laten samenkomen in een absurde wereld, wil Het Houten Huis het publiek met zachte hand afleiden van de geijkte paden.


Nominatie Gouden Krekel

De voorstelling Adios (TRAILER) van Speeltheater Holland en Het Houten Huis is genomineerd voor de Gouden Krekels 2011. Volgens de jury van de VSCD Jeugdtheater- en Concertprijzen klopt alles aan de voorstelling Adios. ‘De voorstelling van Speeltheater Holland en Het Houten Huis vertelt een klein verhaal; dat van een oude man en een oude vrouw. Hij is ziek, zij zorgt liefdevol voor hem, maar toch: hij sterft. Wonderschoon is de muziek van Martin Franke en Raimund Groß, ontroerend het breekbare spel van Inez de Bruijn en Michel Visser, trefzeker en verfijnd de regie van Elien van den Hoek vol ingenieuze, humorvolle vondsten. Adios brengt een ontroerende blik op afscheid, met prachtig poppenspel. Een voorstelling die het publiek tot tranen toe roert’, aldus de jury. (bron: BPP)

Voor meer informatie over Het Houten Huis kijk je op: www.hethoutenhuis.org


Fotografie & Trailer: Ilja Lammers
Flyerbeeld: Elien van den Hoek & Inez de Bruijn
Grafisch ontwerp & huisstijl: KochXBos Amsterdam

Met dank aan Speeltheater Holland.

credits
Regie
Gienke Deuten
Vormgeving
Hester Jolink, Ianthe Elbers en Yoka van Zuijlen (stagiair)
Compositie
Martin Franke
Dramaturgie
Loes van der Pligt
Objecten & poppen
Arjen de Leeuw (maskers)
Kostuums
Bloem Schaaper
Concept & idee
Het Houten Huis & Elien van den Hoek (begin-concept)
Leeftijd
vanaf 6 jaar (groep 3 t/m 5)
Speelperiode
januari t/m april 2011
Discipline
10 x 8 x 4
Duur
70 minuten
Max. bezoekers
Vrije vst: 350 bezoekers / School vst in th: 250 leerlingen
Bijzonderheden
Makers: Gienke Deuten (gast regie), Elien van den Hoek (beginconcept en spel), David van Griethuysen (spel), Martin Franke (muziek compositie en spel), Maarten Smit (spel)
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend