5+

Kortjakje 5+

Moniek Merkx

Kortjakje is een groot driedimensionaal prentenboek met grappige tekeningen, geheimzinnige kinderrijmpjes en dromerige slaapliedjes. Een nieuw sprookje van Moniek Merkx.

Kortjakje ligt al dagen ziek in bed. En dan op een dag komt de zon niet meer op, hij is weg, vertrokken. Kortjakje gaat op zoek. Heeft die woeste Blauwbaard hier iets mee te maken en wat weet het mannetje in de maan? Heeft de krokodil de zon ingeslikt of is de zon verslonden door het grote, strenge boek? De verschrikkelijke ijskoningin weet er meer van, maar om haar aan het praten te krijgen moet je in haar ogen kijken. Durft Kortjakje dat?

Quote Moniek Merkx over Kortjakje
“Kortjakje is een reis als een droom, waarin je van het ene in het andere avontuur struikelt. Het verhaal begint in een donker slaapkamertje, eindigt in een stralende witte wereld en tussen-door komen alle mogelijke magische momenten langs. In een rode, gele of helemaal blauwe wereld ontmoet Kortjakje wonderlijke figuren. Het wordt een reis met een onmogelijke opdracht en zo kan het leven soms ook voelen als je vijf bent, alles is te groot om te bevatten. Maar als je dan vervolgens gewoon trouw blijft aan jezelf, dienen de oplossingen zich kinderlijk eenvoudig aan.”

Moniek Merkx maakte bij Max. eerder onder andere de voorstellingen HELP, Peter Pan was hier, Soms verdwaal ik in een draak en de bekroonde Dochters van Lear. Met haar werk won ze meerdere jeugdtheaterprijzen en de VSCD Mimeprijs.

Educatie
Bij Kortjakje ontwikkelen we voor de onderbouw een educatieproject over kunst, over kijken, associëren en fantaseren. Wat zie je en wat zie je niet maar is er toch?

credits
Regie
Moniek Merkx
Spel
René Geerlings, Jef Van gestel, Niek van der Horst, Floor van Leeuwen, Roosmarijn
Vormgeving
Decor: Sanne Danz
Compositie
Joop van Brakel
Kostuums
Marike Kamphuis
Animatie
Mark van Huystee
Concept & idee
Moniek Merkx
Leeftijd
vanaf 5 jaar (vanaf groep 3)
Speelperiode
september t/m januari 2011
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 14 + trekkenwand
Max. bezoekers
Vrije vst: nvt / School vst in th: 500 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend