10+

Het Geheven Vingertje 10+

Jetse Batelaan

Het geheven vingertje heft zijn vinger, zonder dat het weet waarnaar. Want wat is goed en wat niet en wie bepaalt dat? Regisseur Jetse Batelaan zoekt de grenzen op van het toelaatbare.

De voorstelling won een Zilveren Krekel, werd genomineerd voor twee theaterfestivals en voor de VSCD Mimeprijs. De jury’s schreven o.a.: "Verfrissend absurd, ontregelend, uitdagend en zeer intelligent" (Krekeljury 2008). "Het is verontrustender, saaier, opwindender dan een game, want je kunt het niet zomaar uitzetten en ondertussen gebeurt het wel echt, voor je ogen, met echte mensen. De acteurs overtuigen in alle registers die ze opentrekken. En met zoveel humor: briljant. Het geheven vingertje is bijzonder bedacht, voor kinderen is dit een geweldige ervaring en voor volwassenen hilarisch om te zien" (Jury Theaterfestival 2008). “Een erg intelligente voorstelling die relativeert en je als toeschouwer voortdurend een stapje voor blijft." (Jury Theaterfestival Vlaanderen 2008).

De pers schreef: "Zeldzaam goed" (NRC Handelsblad). "Een van de leukste voorstellingen van het jaar" (De Volkskrant).

Jetse Batelaan, vaste gastregisseur bij Max., maakte er ook de met een Gouden Krekel bekroonde internationale festivalhit Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt (8+) en TONEEL (14+). Voor zijn werk ontving hij onder andere de VSCD Mime- en de Erik Vos Prijs.

De makers
Concept/regie: Jetse Batelaan
Spel: Marien Jongewaard, Tjebbe Roelofs, Bianca van der Schoot, Willemijn Zevenhuijzen
Decor: Hester Jolink
Kostuums: Marike Kamphuis
Licht: Gé Wegman

Kijk hier voor een trailer van Het Geheven Vingertje!

Educatie: de grote goedfout show
Jetse Batelaan maakt bij Max. voorstellingen met een filosofische inslag en een absurd komische laag. Kinderen kunnen gaan nadenken over onderwerpen als het niets, tijd, de moraal en schoonheid. In het nagesprek, De grote goedfoutshow, gaan we filosoferen met de zaal. Het gesprek zal worden geleid door de acteurs en filosofen.

credits
Regie
Jetse Batelaan
Spel
Marien Jongewaard, Tjebbe Roelofs, Bianca van der Schoot en Willemijn Zevenhuijzen
Leeftijd
vanaf 10 jaar (vanaf groep 7)
Speelperiode
februari t/m april 2011
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5
Max. bezoekers
Vrije vst: 350 bezoekers / School vst in th: 250 leerlingen
Bijzonderheden
Educatie: De grote goedfoutshow
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend