10+

KIND NOCH KRAAI 10+

Hans van den Boom

“Mijn hart barstte bijna uit elkaar: zondag, circus, thee drinken… in mijn fantasie had mijn ware liefde mij ook altijd zonder blikken of blozen vastgepakt. Hij liet me twee kaartjes zien, rang loge, en vroeg of ik ze wilde bewaren. Ja, ja, ja, ja, ja, en ik pakte de kaartjes voorzichtig, alsof ze van porselein waren, legde ze onder mijn hoofdkussen en beleefde mijn gelukkigste nacht.”

KIND NOCH KRAAI is een kort Russisch sprookje over het meisje Petrovna dat het hart van haar grote liefde Pjotr Aleksandrovitsj dreigt kwijt te raken, door een gemene streek van haar tante Anna Pavlovski. In een poging het tij te keren verandert zij in een kraai. Een spannende voorstelling voor iedereen van 10 jaar en ouder. Voor het ZINDER Festival maakte Stella Den Haag in 2006 de monoloog Kind noch Kraai, waarna een aantal (school)voorstellingen in Nederland werden gespeeld. Begin dit jaar heeft Hans van den Boom een langere versie gemaakt voor drie acteurs. Wegens succes van deze vernieuwde versie van KIND NOCH KRAAI, volgt nu een tournee door heel Nederland en België!

De pers over Kind noch Kraai
“Regisseur Hans van den Boom schreef een gedurfd verhaal dat niet onder doet voor de volkssprookjes van de gebroeders Grimm. Het laat zien dat kinderen in de knel niet alleen zielig zijn, maar innerlijk ook razend van woede. En dan is een duister sprookje vol wraakfantasieën een dankbare uitlaatklep. Wat moet je anders, als iemand je helpt en je kind noch kraai hebt?” (Anita van Twaalfhoven - Trouw 2006)

credits
Regie
Hans van den Boom
Tekst
Hans van den Boom
Spel
Floor van Berkestijn, Eran Ben-Michaël en Victoria Osborn Decor: Hans van den Boom
Compositie
Tim van Berkestijn
Leeftijd
vanaf 10 jaar (1e en 2e klas VO)
Speelperiode
januari en februari 2011
Discipline
muziektheater
Duur
50 min
Speelvlak
7 x 7 x 4
Max. bezoekers
Vrije vst: 200 bezoekers / School vst in th: 150 leerlingen
Bijzonderheden
Educatief materiaal beschikbaar
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend