10+

HELP 10+

Moniek Merkx

Liverpool na de oorlog. Je moeder overlijdt jong. Je hebt geen cent te makken, alleen een vetkuif, een gitaar, een droom. En een nieuwe sound. HELP gaat over de beroemdste band ter wereld, over hoe vier jongens de hemel bestormen en volhouden. Een muzikaal verhaal over vriendschap en jaloezie en natuurlijk over een onstuitbaar brandende passie voor muziek. Alsof je live meemaakt hoe The Beatles zijn begonnen. Een echte Beatlemania...

Na een succesvolle tournee in 2009, een nominatie voor de ANWB Publieksprijs 2009 en een optreden op Festival Halbstark in Münster in 2010 gaat Max. weer op tournee met de HELP! Aansluitend op de Nederlandse en Belgische tournee speelt Max. in april 2012 een maand in Seattle Children’s Theatre, VS.

De pers over HELP
 “Zowel muzikaal als theatraal is HELP een feest” (Trouw)

“Hierin komen theater en muziek volmaakt samen” (NRC), “Help is een spetterende les in popgeschiedenis” (Leids Dagblad)

“Zo hebben kinderen en ouders allebei, om andere redenen, een leuke voorstelling: avonturenboek, coming-of-age-drama, nostalgisch document en fijn popconcert, Help! is het allemaal." (Cultureel Persbureau)

“Ook de ‘oudere jeugd’ geniet, met HELP maakt Max. zijn motto, theater maken voor iedereen die zich jong voelt, meer dan waar” (Theater Centraal).
 


Educatie: Workshop Hoe schrijf ik een liedje
In de workshop Hoe schrijf ik een liedje worden leerlingen begeleid om een nieuwe tekst te schrijven op een nummer uit HELP van Vincent van Warmerdam. De leerlingen oefenen hun tekst op de muziek. Als ze tevreden zijn, bellen ze Max. via een speciaal telefoonnummer en zingen ze hun tekst in. Alle ingezongen nummers zijn later terug te luisteren op de site van Max.. De beste zangers/schrijvers kunnen uitgenodigd worden om hun nummer na afloop van de voorstelling met de HELP muzikanten te zingen in het decor.

Wanneer: De workshop kan bij de vrije voorstellingen voor en/of na de voorstelling worden gegeven in
het theater. Bij de schoolvoorstellingen kan de workshop een aantal dagen voor de voorstelling in de klas worden gegeven.
Duur: Vrije voorstelling 45 minuten / schoolvoorstelling 60 minuten
Wie: Theaterdocent van Max.
Capaciteit: 25 kinderen
Toegang: Door theater zelf te bepalen
Contact: Dorien Folkers (dorien@tgmax.nl)
 


credits
Regie
Moniek Merkx
Tekst
Jan Veldman
Spel
& muziek: Viktor Griffioen, Erik van der Horst, Kaspar Schellingerhout (The Sadists), Lottie Hellingman, Marne Miesen en Mees van Warmerdam
Vormgeving
Sanne Danz
Kostuums
Marike Kamphuis
Leeftijd
Vanaf 10 jaar (groep 7 & 8 en VO 1e & 2e klas)
Speelperiode
januari t/m maart 2012
Discipline
muziektheater
Duur
80 minuten
Speelvlak
12 x 12 x 5,5
Max. bezoekers
nvt / Schoolvst in theater: max. 400 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend