15+

Thaibox Verdriet 15+

De Toneelmakerij

Liesbeth Coltof

Een voorstelling voor iedereen die tegen een stootje kan.

Welkom in boksschool The Silent Dragon. Over vijf dagen wordt hier gestreden om de National Gym Award. Nu al wordt er gevochten op leven en dood. Met vuisten én woorden. Want als het hart moet worden geraakt, zijn alleen klappen niet genoeg.

Het jonge bokstalent Boris bereidt zich voor op de wedstrijd, daarbij gehinderd door zijn vader Wolf die hem treitert en kleineert. Boris’ trainer Hank, eigenaar van de boksschool, probeert zich los te vechten uit de te nauwe band met zijn zusje Elja, die zo graag wil leven en liefhebben. En dan is er de tegenstander, de beroemde bokser Tom Smulders met zijn excentrieke manager Woody. Wat hebben zij hier te zoeken? En waarom wil Tom met alle geweld boksen tegen de veel jongere Boris?

De pers over Thaibox Verdriet
‘’Het is alsof we bij een heus thaiboksgala aanwezig zijn, waarbij de stadionspeaker het publiek opzweept, en de twee tegenstanders met veel show opkomen en de zaal voor zich proberen te winnen. Daarin slagen ze glorieus.’’ (NRC - april 2010)

‘’Regisseur Liesbeth Coltof heeft perfect begrepen dat je voor publiek vanaf 15 jaar voluit moet gaan: in vechtsport, maar ook in levensdrift. Het kan dus wel samen: podiumkunst en vechtsport.’’ (De Volkskrant - april 2010)

‘’Dichtkunst en vechtsport in een gedurfde voorstelling.’’ (Trouw - april 2010)

credits
Regie
Liesbeth Coltof
Tekst
Ad de Bont
Spel
& muziek: Laura de Boer, Tjebbo Gerritsma, Mathieu Güthschmidt, Maarten Heijmans, Albert Klein Kranenburg, Floris Verkerk.
Vormgeving
Guus van Geffen
Kostuums
Carly Everaert
Leeftijd
vanaf 15 jaar (VO)
Speelperiode
februari t/m april 2012
Discipline
vechtsport en toneel
Duur
100 minuten
Speelvlak
15 x 11 x 4,5
Max. bezoekers
180 incl. begeleiding
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend