14+

Couple-Like #2 14+

Wie leunt op wie? Dat is de grote vraag in het dynamische duet Couple-Like #2. Vasthouden of loslaten, steunen of laten vallen; twee jonge dansers gaan met elkaar een intieme strijd aan. Is het nu een liefdevolle lange omhelzing of een eindeloze, uitputtende worsteling? De twee proberen elkaar steeds opnieuw te ontmoeten, maar hun fysieke samenzijn leidt letterlijk tot beklemming.

Choreografen Ugo Dehaes en Keren Levi maakten Couple-like in 2006, nadat zij elkaar tegen het lijf liepen en geïnteresseerd raakten in elkaars werk. De voorstelling werd een hit en reisde zowel in Nederland als in het buitenland langs podia en festivals. Nu heeft Het Lab Utrecht Levi en Dehaes gevraagd om een nieuwe versie van dit stuk te maken voor een jongerenpubliek. Het resultaat is een intieme voorstelling uitgevoerd door twee dansers uit de gelederen van DOX.

De pers over Couple-like
“Couple-like is een sterk staaltje contactimprovisatie.” (NRC)

“(…) het sterkste verhaal blijft toch het verhaal van twee geliefden. Het is vaker verteld, maar zelden zo adembenemend mooi als door Keren Levi en Ugo Dehaes. (TM – artikel over Oerol – 2007)

 

credits
Spel
Choreografie: Keren Levi en Ugo Dehaes / Dans: afwisselende duo’s Maartje Pasman en Ryan Djojokarso / Melanie Witz en Vincent Morelle
Compositie
Muziekontwerp en -uitvoering: Tom Parkinson
Leeftijd
vanaf 14 jaar (vanaf 4e klas HAVO/VWO)
Speelperiode
september t/m december 2011
Discipline
dans
Duur
50 minuten
Speelvlak
6 x 6 x 4,5
Max. bezoekers
Vrije vst: 150 / Schoolvst in theater: max. 120 leerlingen / Schoolvst op school: max. 80 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend