10+

Spoonface 10+

Noël Fischer / Regie-assistentie: Muriël Besemer

Ontroerende familievoorstelling over een haast onverwoestbaar kind.

Spoonface is het verhaal van een bijzonder kind. Haar vader en moeder zijn heel trots op haar, ook al weten ze dat hun dochter trager en wonderlijker is dan andere kinderen. Spoonface blijkt ziek, maar er zijn ergere dingen op de wereld (volgens Spoonface dan). Want in haar wereld heeft alles zin en is er een plan waardoor het misschien toch nog goed komt. Gelukkig heeft Spoonface veel fantasie en een groot hart dat bijna alles kan overwinnen (en humor, niet te vergeten, dat helpt ook!).Twee keer prijs: Gouden & Zilveren Krekel 2010 gewonnen!

De voorstelling Spoonface heeft een Zilveren Krekel (VSCD jeugdtheater- en concertprijzen) gekregen voor ‘meest indrukwekkende productie’. Eva Zwart won de Gouden Krekel voor ‘meest indrukwekkende individuele podiumprestatie’ voor haar titelrol als Spoonface.

Uit het juryrapport: “… over een joods meisje dat van opera houdt, een beetje autistisch is en kanker heeft. Deze zware thema’s worden in de prettige, lichte regie van Noël Fischer heel verteerbaar (…) Eva Zwart speelt het meisje Spoonface pijnlijk nauwkeurig en laat de toeschouwer op een toegankelijke manier binnen in haar autistische wereld.

De pers over Spoonface
“Moedige vertolking van monoloog vol zware onderwerpen … Geen gemakkelijke onderwerpen, gelardeerd met fragmenten opera, scans en chemokuren, maar het aanhoren waard. Alleen al om Spoonfaces overtuigingskracht hoe je je kunt laten troosten door ‘de schoonheid van de droefheid’.’’ (De Volkskrant, 20-04-2010)

    
                            

credits
Regie
Noël Fischer / Regie-assistentie: Muriël Besemer
Tekst
Lee Hall / Vertaling: Jibbe Willems
Spel
Eva Zwart, David Eeles en Julia van de Graaff
Vormgeving
Marianne Burgers
Compositie
Jolle Roelofs
Leeftijd
vanaf 10 jaar (groep 7 t/m 8 + 1e en 2e klas HAVO/VWO)
Speelperiode
oktober en november 2011
Discipline
beeldend theater
Duur
70 minuten
Speelvlak
10 x 7 x 4
Max. bezoekers
Duur: Vrije vst: 225 / Schoolvst in theater: max. 175 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend