7+

Peter Pan en de verloren jongens 7+

Gienke Deuten

Kukeleku! Ik ben Peter Pan en ik ben de baas in Nooitland. Hier stop je met groeien en kun je eindeloos zwemmen met zeemeerminnen, fikkie stoken met indianen en lachen met elfjes. Samen met de verloren jongens en mijn blinkende zwaard vecht ik tegen Kapitein Haak. Ik bepaal de regels en ik verlies nooit!

Peter Pan en de verloren jongens is een heroïsche voorstelling vol poppen met Peter Pan als haantje de voorste. Hij is koppig, dwars en zonder angst. Peter vindt zichzelf een held, maar zijn omgeving vindt hem anders, raar. Want als de wereld te moeilijk voor hem wordt, kraait hij als een haan en vlucht hij naar zijn zelfverzonnen eiland Nooitland. Maar is het daar wel zo perfect als Peter denkt?

PS: en als je het weten wilt, vliegen is heel simpel: ogen dicht, denk aan iets leuks en opstijgen maar. Kukeleku!

De pers over Peter Pan en de verloren jongens
Grappig zijn de seriepoppen die Gnaffel (onder leiding van Elout Hol) nu voor het eerst introduceert: een reeks indianen neemt één van de verloren jongens gevangen, een school bonte vissen opereert als zeemeerminnen met flapperende vinnen van rubberen handschoenen en de eenbenige piratenbende heeft allemaal een ontstopper als mankepoot. Hilarisch is het gevecht van Peter Pan tegen de piraten - pop tegen pop - waarbij hij de ene kop na de andere van een romp afslaat.  (de Volkskrant, Annette Embrechts, 27 september 2011)

De pers over Het boek van alle dingen
“Gnaffel, in de regie van Rob Vriens, overtreft zichzelf met subtiele poëzie in een belangwekkend tragisch verhaal dat eindigt met een feestje.” (De Stentor – Marion Groenewoud - januari 2010)


credits
Regie
Gienke Deuten
Spel
Ronald Armbrust, Elout Hol, Jawi Bakker e.a.
Vormgeving
Elout Hol en Tim Velraeds
Compositie
Jan Paul de Bondt
Kostuums
Klijnbedrijf
Leeftijd
vanaf 7 jaar (groep 5 t/m 8)
Speelperiode
oktober 2011 t/m januari 2012
Discipline
beeldend theater met poppen
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
Vrije vst: 300 / Schoolvst in theater: max. 175 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend