8+

Meester van de Zwarte Molen 8+

Lise-Lott Kok

Een muzikaal kippenvelverhaal voor de hele familie

Naar het legendarische boek van Otfried Preussler (winnaar Europese Jeugdboekenprijs) en de film Krabat (2008). Met muziek en liederen geïnspireerd op de Balkan en Oost-Europese oorden.

De hongerige weesjongen Krabat wordt in zijn dromen geroepen om naar de Zwarte Molen te komen. Daar krijgt hij van de molenaar het aanbod om als leerjongen te beginnen. Gretig stemt hij toe en daarmee begint het harde werken vol spannende en onverklaarbare raadsels. Maar dan ontdekt Krabat een vreselijk geheim: de molenaar is meester in de zwarte magie. Ook de nieuwsgierige Krabat wordt ingewijd in deze magische kunsten, maar voor het machtige gevoel van zijn groeiende toverkracht moet hij wel een hoge prijs betalen. Want het leven op de Zwarte Molen is niet zonder gevaren: wie de kunst der kunsten té goed gaat beheersen wordt een bedreiging voor de grote Meester. Krabat en de andere molenaarsleerlingen zijn hun levens niet meer zeker. En ontsnappen is onmogelijk. Toch komt Krabat in opstand. Met steun van zijn allerbeste vriend én zijn grote gevoel voor rechtvaardigheid. Er is namelijk één kracht sterker dan de kracht van de Meester. Die van de liefde!

Spannend voor wie vroeger het boek verslond, superspannend voor wie de duistere wereld van de Zwarte Molen voor het eerst betreedt! Na Ronja de Roversdochter (2007-2008) en Het Oneindige Verhaal (2010-2011) zet Het Laagland opnieuw de tanden in een klassieker onder de jeugdboeken. Al 40 jaar het lievelingsboek van hele generaties kinderen, jongeren en volwassenen.

Bekijk HIER de inspriratiefilm van Meester van de Zwarte Molen.


credits
Regie
Lise-Lott Kok
Tekst
naar het gelijknamige boek van Otfried Preussler
Spel
Joris Erwich, Karlijn Hamer, Bob van der Leij, Sybrand van der Werf en Jelle de Wit. Muziek: Laurens Joensen.
Vormgeving
/ Theaterbewerking: Bas Zuyderland
Compositie
Muziek: Laurens Joensen
Kostuums
Jorine van Beek
Concept & idee
Inèz Derksen
Leeftijd
vanaf 8 jaar (groep 5)
Speelperiode
oktober 2011 t/m maart 2012
Discipline
muziektheater
Duur
70 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5
Max. bezoekers
Vrije vst: 350 / Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen
Bijzonderheden
Supervisie en coaching: Inèz Derksen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend