9+

Maanvirus 9+

Moniek Merkx

Een bloedstollende thriller vol bizarre wendingen

Maanvirus is het verhaal van drie zussen met een geheim. Als keurige politieagenten gaan ze op onderzoek uit. Ze raadplegen de hoofdonderwijzer, de sterren en hun dode moeder. Ze lezen gedachten, ingewanden, wichelroeden en ontdekken meer dan ze lief is.

Stel je voor: er is een geheimzinnige moord gepleegd. Geen spoor van de dader, geen teken van geweld. Wie is dit mooie meisje? Waarom draagt zij een ketting van zwarte takjes om haar hals? En waarom wil niemand er over praten? Als dan ook het lijk na een dag is verdwenen, is het raadsel compleet.

Maanvirus is een wonderlijk detectivespel. Drie zussen met een geheim gaan op onderzoek uit. Ze raadplegen de hoofdonderwijzer, de sterren en hun dode moeder. Ze lezen gedachten, ingewanden, wichelroeden en ontdekken meer dan ze lief is.

10 Jaar geleden maakte Moniek Merkx Maanvirus bij Theater Artemis. Nu herneemt ze de theaterhit bij Max..

Educatie: Workshop Maanvirus
De rol van heks is vaak een leuke rol om te spelen. Je kunt de donkere kanten van jezelf aanzetten. Je kunt toveren en grappig, grillig gedrag laten zien. Als sprookjesfiguur heb je de kans om jezelf extremer te uiten dan je gewend bent. De educatie zal gaan over lef en brutaliteit tijdens het spelen.

Wanneer: De workshop kan voor en/of na de voorstelling worden gegeven in de klas.
Duur: 60 minuten
Wie: Theaterdocent van Max.
Capaciteit: 25 kinderen
Contact: Dorien Folkers (dorien@tgmax.nl)

Theaterkrant
“Maanvirus houdt het aangename midden tussen een griezelig sprookje, een raadselachtige detective en onversneden meidenfantasie. Het verhaal schakelt met het grootste gemak van speelse vertelling naar magische bezwering (…) Hoewel de drie aan elkaar gewaagde actrices het hele gebeuren vol occulte verwijzingen regelmatig voorzien van een vette knipoog, weten ze de spanning met kracht op te bouwen en een thrillerachtige sfeer te creëren. Ongemerkt ga je geloven in de volslagen onlogische logica die het drietal hanteert en word je naar het puntje van je stoel getrokken. (**** Theaterkrant, 19 feb 2012)

De pers over Maanvirus 2001:

“Hartveroverend” (AD).

"De Harry Potter onder de toneelvoorstellingen " (De Volkskrant).

“Met humor doordrenkte betovering” (Brabants Dagblad).

“Merkx schept een nieuwe, overtuigende wereld, waarin ‘iet wiet waait weg’ een realiteit is naast ‘Oops I did it again’ van Britney Spears” (NRC).

“(...) een verrassende combinatie tussen een eigentijds griezelverhaal en een tijdloos sprookje” (Trouw).

credits
Regie
Moniek Merkx
Tekst
Moniek Merkx
Spel
Roos Hoogland, Roosmarijn Luyten, Daniëlle van de Ven
Vormgeving
Sanne Danz
Compositie
Joop van Brakel
Kostuums
Marike Kamphuis
Leeftijd
Leeftijd: vanaf 9 jaar (groep 6 t/m 8)
Speelperiode
februari t/m april 2012
Discipline
mime - jeugdtheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5
Max. bezoekers
Vrije vst: 350 / Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend