5+

Het Bezemstelenbos 5+

Jef Van gestel

Een voorstelling waarin alles meer is dan het lijkt

We staan op een berg spullen die mensen weg hebben gegooid. We beginnen te graven. We vinden een bezemsteel, die lijkt op een boom. De stoel begint te vliegen. Het oude laken wordt een meer. Er verschijnt een bos waar een zevenbenig paard doorheen galoppeert, waar een robot zonder hoofd ronddwaalt, en een man met een metersdikke kont. Overal dreigt gevaar, maar wij weten wel wat je moet doen als er serieus gevaar dreigt. Met een beetje moed en fantasie slaan wij ons gemakkelijk door dat bos heen.

Welkom in de wereld van rommel-stommel-strak-boem-op-uw-bakkes. Waar alle spullen een gezicht krijgen en waar niemand zonder kleerscheuren vandaan komt. In Het bezemstelenbos ga je verdwalen. En wie wil dat nu niet?

Met Het bezemstelenbos laat regisseur Jef Van gestel, die eerder de 5+ hit Belle maakte bij Max., zien dat je geen duur speelgoed nodig hebt om je te amuseren. Een kartonnen doos, een emmer, een lepel, een plastic bekertje en een stuk krant zijn het beste speelgoed. Ontdek hoe je van niets een hele wereld kunt bouwen waarin je je kunt verliezen.
 Educatie: Workshop Het bezemstelenbos (schoolklassen)
Alledaagse voorwerpen krijgen een nieuw gezicht. Je bent gewend met een lepel te eten maar als je naar de vorm en het materiaal kijkt wat kan er dan nog meer. Misschien is de lepel wel een uitstekende katapult. Of wordt de emmer een hoge hoed. In de workshop bij Het bezemstelenbos verzamelen we allerlei voorwerpen en gaan we fantaseren. Niets wordt meer gebruikt waarvoor het bedoeld is. Met deze nieuwe voorwerpen bouwen we een klein toneelstuk.

Duur: 60 minuten
Wie: Theaterdocent van Max.
Capaciteit :25 à 30 kinderen
Prijs: in overleg
Contact: Dorien Folkers (dorien@tgmax.nl)

Workshop Recyclekunst (in het theater)
Met afvalmateriaal en gebruikte materialen kun je de mooiste kunstwerken maken. In de workshop Recyclekunst ga je onder leiding van een recyclekunstenaar aan de slag met plastic, stof, rubber, papier, lijm en schaar.


De pers over Belle
“De jonge gastregisseur Jef Van gestel vat het beroemde sprookje van Belle en het Beest fraai samen in een compact uur woordeloos bewegingstheater.” (De Volkskrant - 2010).

“Van gestel slaagde erin het beroemde sprookje om te toveren tot een theatrale gebeurtenis die spannend én grappig is. Een vindingrijke regisseur, deze Jef Van gestel.” (Het Parool - 2010).

“Een pareltje.” (De Standaard - 2010).

credits
Regie
Jef Van gestel
Spel
Dennis Költgen, Willemijn Zevenhuijzen ea.
Vormgeving
Wannes Deneer
Compositie
Wannes Deneer
Kostuums
Maartje van Bourgogne
Leeftijd
vanaf 5 jaar (groep 3)
Speelperiode
oktober t/m december 2011
Discipline
mime - jeugdtheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5
Max. bezoekers
Vrije vst: 300 / Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend