6+

IN DE NESTEN 6+

Hans van den Boom

Een bevlogen muziektheatervoorstelling

“Verleden tijd, Mus, want nu zijn we betoverd, veranderd in vogels, ik in een kraai, mijn oudste zus Fabiola in een raaf en jij in een mus, allemaal omdat jij zo nodig een kabouter op het behang moest tekenen.”

Een sprookjesachtige voorstelling met de beroemde, beeldende muziek van Moessorgski’s ‘Schilderijententoonstelling’, voor iedereen van zes jaar en ouder!

Drie vogels zitten ieder in hun eigen nest, hoog boven het podium. Een raaf, een kraai en een mus. Ooit waren ze prinsessen, maar nu zijn ze veranderd in vogels. Ze zitten lelijk in de nesten, kun je wel zeggen. Hoe dat zo is gekomen? Dat vertellen ze zelf in deze boeiende voorstelling. Dat daarbij de ene vogel vlotter gebekt is dan de andere spreekt natuurlijk voor zich... arme Mus.

De pers over IN DE NESTEN
“Alle herkenbare emoties in deze kleine parabel vinden naadloos hun muzikale weg naar het triomfantelijke happy end.” (Annette Embrechts, De Volkskrant 2010)

'Theatergroep Stella Den Haag zet met In De Nesten een mooie en volwassen familievoorstelling neer die klopt tot in de details.' Cultuurbarbaartjes.nl (27-01-2012)

'Magistraal Sprookje. ****
De absurde zijlijnen...en ontroerende wendingen...stevenen wonderschoon af op een magistraal slot waarin liefde overwint en het geluk zó overdonderend in
beeld en muziek gevangen wordt, dat menig toeschouwer een traantje wegpinkt.' (Brechtje Zwanenveld - Theaterkrant.nl - 01-02-2012)

'...bijna puur ballet...betoverende choreografie...sprankelend spel...' Sonja de Jong - HDC Media - 27-02-2012)

credits
Regie
Hans van den Boom
Tekst
Hans van den Boom
Spel
Floor van Berkestijn, Shanti Straub en Victoria Osborn
Vormgeving
Hans van den Boom
Compositie
Modest Moessorgski
Kostuums
Elian Smits
Leeftijd
vanaf 6 jaar (vanaf groep 3)
Speelperiode
februari en maart 2012
Discipline
muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
9 x 7 x 5
Max. bezoekers
Vrije vst: 200 / Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend

Anderen bekeken ook