4+

IK BEN ER EVEN NIET 4+

De Toneelmakerij

Daniël van Klaveren

Knoop: Ik ga.
Mus: Wat ga je doen?
Knoop: Fietsen.
Mus: Waar?
Knoop: Drieëntwintigste verdieping
.

Bovenop het dak van een hele hoge flat staat het huisje van twee broers, Mus en Knoop. Niemand weet dat ze daar wonen. Geeft niks, juist niet. Terwijl Knoop voetbalt op de achtste verdieping, timmert op de vierendertigste en tuiniert op elf, houdt Mus fijn de boel aan kant. Zoals echte broers dat doen. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd zijn. Maar dan, op een dag, is Knoop ineens verdwenen. Zomaar. Zonder te zeggen waarheen. En terwijl Knoop avonturen beleeft met pratende vissen en zingende bomen, besluit Mus om zijn broer te zoeken. Vastberaden hem weer mee naar huis te nemen.

Ik ben er even niet gaat over diepe vriendschap en groot gemis en wordt gemaakt voor heel jong en heel oud en iedereen daartussenin. Een niet te missen voorstelling met live muziek.

Regisseur Daniël van Klaveren is één van de jonge makers die voor een langere periode verbonden is aan de Toneelmakerij. Na Justin Case en No Mans Land, is Ik ben er even niet zijn eerste voorstelling voor kleuters bij de Toneelmakerij. 'Ik heb zelf twee zussen en altijd al iets gehad met verhalen over broers en zussen. Wat er ook gebeurt, je hoort bij elkaar. Die band blijft altijd bestaan en dat ontroert me telkens weer. Ik ben er even niet is een aanmoediging om de wereld te ontdekken, maar ook om te koesteren wie je lief is.'

credits
Regie
Daniël van Klaveren
Tekst
Renée van Marissing
Spel
Maurits van den Berg en Lennart Monaster
Vormgeving
Lena Müller
Compositie
Componist: Wiebe Gotink I Saxofoon: Lotte Pen. Klarinet: Bart de Kater
Dramaturgie
Annemarie Wenzel
Kostuums
Lotte Goos
Leeftijd
vanaf 4 jaar (groep 1 t/m 4)
Speelperiode
september t/m november 2011
Discipline
muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 4,5
Max. bezoekers
Vrije vst: 200 / Schoolvst in theater: max. 175 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend