6+

Niks mee te maken 6+

Loek Beckers

Een ode aan de leugen.

Niks mee te maken! gaat over een geheim hebben, over heel goed kunnen liegen, listen verzinnen en stiekeme dingen. Over dat ene waar je je voor schaamt, wat aan je knaagt, jeukt, brandt en kriebelt en waar niemand iets mee te maken heeft.

Jim liegt. Best vaak. Bijna altijd. Hij probeert wel eerlijk te zijn, maar dat is moeilijk, want Jim doet graag gevaarlijke dingen. Levensgevaarlijke dingen. En dan komt dat liegen goed van pas. Er komt een nieuwe jongen in de flat aan de overkant wonen: de goudeerlijke en goedgelovige Dries. Jim en Dries brengen de zomer samen door, omdat ze allebei niet op vakantie gaan. Jim niet omdat er iets met zijn moeder is. Maar wat dat is wil niemand hem zeggen. Zo rolt hij van de ene leugen in de andere. Dan moet Jim kiezen, tussen zijn leugens en zijn enige vriend.

Moet een kind eigenlijk altijd alles vertellen tegen zijn ouders? En moeten ouders altijd eerlijk zijn tegen hun kinderen?

De pers over Niks mee te maken
“‘Niks mee te maken’ is een sterke voorstelling, waar niemand zich bij zal vervelen. Jongere of ouder; allemaal kunnen we wat van onze gading uit het stuk halen….. Daarnaast is het een visueel sterk stuk, waarin met weinig middelen prachtige scènes worden neergezet. … ‘Niks mee te maken’ is een lichtvoetige maar geen licht verteerbare voorstelling”. (Eindhovens Dagblad 24-9-2011)

Interessante websites

credits
Regie
Loek Beckers
Tekst
Annemiek Nienhuis
Spel
Bram Gerrits en Gerrit Dragt
Vormgeving
Jasmijn van de Berg i.s.m. Tjallien Walma van der Molen
Dramaturgie
Anke Boerstra
Kostuums
Jasmijn van de Berg i.s.m. Tjallien Walma van der Molen
Leeftijd
vanaf 6 jaar (groep 3 t/m 8)
Speelperiode
oktober 2011 t/m maart 2012
Discipline
toneel
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 7,5 x 4,5
Max. bezoekers
Duur: Vrije vst: 200 / Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend

Anderen bekeken ook