9+

Dalí, of hoe word ik beroemd? 9+

BEER muziektheater

Aike Dirkzwager.

Dali, paus van het surrealisme, de schilder van het weke en het harde, van levenskracht en doodsangst, verkent de grenzen tussen exhibitionisme en manifestatiedrang. Dali, of hoe word ik beroemd?’, is een fantasierijke en humoristische voorstelling over een van de meest origineel denkende kunstenaars van de afgelopen tijd.

“Stel, je hebt een oudere broer die sterft op zijn tweede. En stel dat je ouders jou de plaats van die broer laten innemen. Je krijgt zijn kamer, zijn kleren en zelfs zijn naam. Dan ben je niet blij. Je wilt toch jezelf zijn? Wat te doen? Ik besloot om geniaal te worden. En wereldberoemd. Want ík ben Salvador Dalí, en niemand anders.” “Hoe je dat aanpakt? Word ergens heel erg goed in en trek daarmee zo opvallend mogelijk de aandacht. Verzet je tegen het normale. Doe het onverwachte en het ongewenste! En schaam je ergens voor. Ook al is de prijs hoog; de mensen zullen denken dat je volslagen gek bent. Maar jij weet, dat het enige verschil tussen jou en een gek is, dat jij niet gek bent.” Salvador Dali spreekt het publiek toe. Misschien voor het laatst, want hij ligt op sterven. Hij verzet zich met alle kracht die hij in zich heeft. “Zuster, kunt u de radio iets harder zetten? Hoor! Hoor! Het gaat over mij…”

De pers over Dali, of hoe word ik beroemd?
• “René Groothof maakt theater waar je alle kinderen wel mee naartoe zou willen nemen.” (Het Parool, Joukje Akveld, 15 feb. 2013)
• “Groothofs vaste regisseur Aike Dirkzwager weet het beste uit zijn acteur te halen.” (Het Parool, Joukje Akveld, 15 feb. 2013)

De voorstelling wordt omlijst door live muziek. Bekijk HIER de clip van 'Wie is DWDD' van René Groothof.


Educatie
http://www.muziektheaterproducties.nl/educatie-dali/

credits
Regie
Aike Dirkzwager.
Tekst
Don Duijns
Spel
René Groothof
Vormgeving
Rogier Willems.
Compositie
Saartje van Camp.
Leeftijd
vanaf 9 jaar (BO groep 5 t/m 8 en VO 1e & 2e klas)
Speelperiode
januari t/m april 2013
Discipline
muziektheater
Duur
65 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 6
Max. bezoekers
Zaal: kleine & middenzaal I Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend