7+

NU EVEN NIET 7+

Het Laagland

Inèz Derksen.

Een ondeugende voorstelling met een scherp randje

Kleine theatervoorstelling over grote gevoelens

Hannes is 8 jaar en hij houdt van patat. Hij heeft het niet gemakkelijk, want elke dag krijgt hij van zijn vader en moeder te horen hoe lief zijn zusje wel niet was. Hannes heeft zijn zusje nooit gekend. Toch is Hanna er altijd en overal. Zijn ouders zorgen ervoor dat Hanna niet vergeten wordt. "Hanna is altijd onder ons", zegt moeder tijdens het eten. Maar als Hannes onder de tafel kijkt, ziet hij niets. Hoe kan je opboksen tegen een zus die een engel is? Hannes verzint listen om ook aandacht te krijgen…

NU EVEN NIET is een lichtvoetige voorstelling over het geheime verlangen van een kind dat dapper de last van zijn ouders probeert te dragen. Het verlangen om echt gezien en gehoord te worden.

Drie acteurs spelen tegelijkertijd Hannes en vertellen zijn verhaal. Hun aanstekelijk spel en vooral de luchtige manier waarop ze samen Hannes' verhaal vertellen, maakt van het serieuze onderwerp een ontroerende, droogkomische voorstelling. Een klein verhaal dichtbij (t)huis.

De pers over Hannah (oorspronkelijke titel van de voorstelling)
“Regisseur Inèz Derksen weet zich feilloos te verplaatsen in de innerlijke belevingswereld van kinderen. En dat weet ze ook nog prachtig theatraal te vertalen.” (Trouw)

“De gretigheid waarmee de actrices zich tot de zaal wenden om het verhaal te vertellen – eindelijk wordt er eens naar Hannah geluisterd- schrijnt. Alle subtiele nuances van haar gevoel krijgen een plaats. De voorstelling is perfect getimed. Een grootse kleine-zaalvoorstelling.” (NRC)

“Hannah: absolute topper. Op bewonderenswaardige wijze heeft Derksen van ‘Hannah’ een lichtvoetige voorstelling gemaakt, waarin zij humor en lucht brengt in een intens kinderverdriet en eenzaamheid.” (De Telegraaf)
 


Educatief materiaal

http://www.hetlaagland.nl/scholen/educatiemateriaal/

credits
Regie
Inèz Derksen.
Tekst
Guy Krneta. Vertaling: Uwe Dethier i.s.m. Inèz Derksen.
Spel
Lennart Monaster, Gijs Nollen en Christian Cadenbach.
Leeftijd
vanaf 7 jaar (BO groep 4 t/m 6)
Speelperiode
half okt 2012 t/m half feb 2013 I half apr t/m half juli 2013
Discipline
theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
6 x 6 x 4
Max. bezoekers
Zaal: kleine zaal I Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen I Schoolvst op school: max. 100
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend