8+

Echt waar 8+

Moniek Merkx.

Zielige sprookjes uit het echte leven

Ken je dat gevoel? Dat niemand je begrijpt? Dat je je onnozel voelt en ook nog eens ontzettend lelijk? Dat gevoel van ongezien en onbemind zijn. Van in de put zitten met rottige stiefzusters, jaloerse stiefmoeders of van alle dagen een bad hair day. Ken je dat? Dit is een oproep aan alle Assepoesters, Sneeuwwitjes en Lelijke jonge eendjes. Kom naar het theater en huil lekker met ons mee. Want samen huilen is altijd beter dan alleen. En heb geduld, je moet door het bos dwalen, je vleugels laten groeien en heel veel erwten uit de as halen. Maar dan, op een onbewaakt moment, krijg je toch een happy end in je schoot geworpen. Dus houd moed!

De verhalen in Echt waar zijn 95%  echt waar! Met jankebrokken van acteurs, een zandbak en veel zielige muziek. Een voorstelling om te huilen én te lachen.

Educatie: Workshop zittend wandelen
Vanuit bekende sprookjesfiguren, zoals de boze stiefmoeder, het lelijke eendje, jaloerse stiefzusjes en pestende broertjes, nodigen we de kinderen uit samen een zielig verhaal te maken over ongezien en onbemind zijn. Ze vertellen vanuit de ik-vorm, waar gebeurd of niet. We leggen uit wat een cliffhanger is. Zo wandelen we van cliff naar cliff en maken nieuwe spannende verhalen. 

Quote: Moniek Merkx over Echt waar
“Ik wil bij Echt waar graag persoonlijk werken zoals bij Staal: eigen verhalen universeel maken. We gaan op zoek naar de Assepoesters, Sneeuwwitjes en Lelijke jonge eendjes in het echte leven. Naar kinderen die anders zijn. Die buitengesloten worden, het thuis niet kunnen rooien of een bijzonder talent hebben. Zo wil ik sprookjesthema's tot werkelijkheid verheffen, zoals ik ook deed bij De verschrikkelijke stiefmoedershow. Verder werk ik graag met tegenstellingen. Maanvirus was spannend, maar ook grappig. Echt waar wordt om te huilen én om te lachen, extreem én herkenbaar.”

De pers over Echt Waar
‘Mooie vondsten in een sprekende beeldtaal’ (Theaterkrant: http://www.theaterkrant.nl/recensie/echt-waar)

'Heerlijk wentelen in zelfmedelijden', 'hilarische confrontaties' en 'ludiek en herkenbaar' (Volkskrant)

‘Ik vond het een mooi, ontroerend (...) Ik geef de voorstelling een 9!’ (Z@pp Reporter Wendy Groote, 9 jaar)


Voor beeld materiaal kijk je op: http://foto.tgmax.nl 

credits
Regie
Moniek Merkx.
Tekst
Moniek Merkx.
Spel
Abdelkarim el Baz, Anne Fé de Boer, Niek van der Horst, José Montoya en Nastaran Razawi Khorasani
Vormgeving
Decor: Sanne Danz, Lichtontwerp: Gé Wegman
Kostuums
Marike Kamphuis
Musici
Joop van Brakel
Leeftijd
vanaf 8 jaar (BO vanaf groep 6)
Speelperiode
oktober t/m december 2012
Discipline
theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
9 x 9 x 4,5
Max. bezoekers
Duur: Zaal: middenzaal I Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend