6+

Niemand weet, niemand weet... 6+

Erna van den Berg.

Een spannend verhaal met een happy end: over opscheppers, verliefde prinsen en over een vriendschap die alles overwint.

Esmiralda, de dochter van een rijke molenaar, heeft voor haar negende verjaardag een cello gekregen. Zij speelt zo mooi dat alle boerenjongens tot in de verre omtrek verliefd op haar worden. Als haar vader per toeval een prins ontmoet en begint op te scheppen over de talenten van zijn dochter, zegt hij in een onbezonnen moment dat zijn oogappel uit stro gouddraad kan spinnen… De arme Esmiralda spint haar lieve vingers kapot, haar tranen vloeien rijkelijk op de draad van stro en als zij dan hulp krijgt uit onverwachte hoek, belooft zij als dank haar eerste baby.


In januari 2012 is Niemand weet, Niemand weet… te zien op Broadway tijdens het festival ZOEM! NEW DUTCH THEATER in The New Victory Theatre in New York. Na de internationale première is de voorstelling ook te zien op het prestigieuze IMAGINATE FESTIVAL in Edinburgh.


De pers over Niemand weet, Niemand weet…
“Het sprookje ’Repelsteeltje’ is al vaak verteld, maar nog nooit zo mooi als door Stella Den Haag. Schrijver Hans van den Boom en regisseur Erna van den Berg laten fantasie en realiteit vloeiend in elkaar overlopen.” (Trouw, Anita Twaalfhoven)

“Door een paar beeldende en geurige toevoegingen in het verhaal, van het mosselstrand tot de zeepfabriek, krijgt het hardvochtige sprookje iets zinnelijks (…) je kunt de magische sfeer bijna ruiken, inclusief de kabouter-zondergevoel, zelfs als hij aan het slot hilarisch verandert in een stenen tuindecoratie.” (De Volkskrant ****, Annette Embrechts)

credits
Regie
Erna van den Berg.
Tekst
Hans van den Boom.
Spel
Tiong Hok Tan, Floor van Berkestijn, Rik Engelgeer, Rienus Krul en Rosa Mee
Leeftijd
vanaf 6 jaar (BO groep 4 t/m 6)
Speelperiode
half september 2012 t/m half januari 2013
Discipline
muziektheater & komedie
Duur
60 minuten
Speelvlak
9 x 9 x 5
Max. bezoekers
Zaal: kleine & middenzaal I Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend