4+

Rooie kop 4+

Ken je het gevoel, dat je denkt dat heel de wereld alleen om jou draait?

Een heel klein theatertje, technici, licht, decor, muziek en één acteur. Rooie kop speelt de hoofdrol in een voorstelling. Alleen weet hij dat zelf niet. Hij leeft een perfect leven, waarin nooit iets mis gaat. Rooie kop is een gelukkig mens. Als Rooie kop ontdekt dat het leven ook wel eens tegen kan zitten, gaat er een wereld voor hem open…

Inspiratie
Rooie kop is geïnspireerd door de slapstick, tekenfilms en kleuters. Een voorstelling over driften, tomeloze woede, ongeremde schaterlachen, intens verdriet en diepgewortelde schaamte. Over de irritatie die ontstaat als je iets graag wilt en het niet lukt. Dat je boos wordt op je tennisracket als je mis slaat. Of op je veter die zich niet laat strikken. Of een draad die je niet door de naald krijgt. Over de drift die vernietigend is, maar ook over de drift die opbouwend, creatief en scheppend is. De drift van Olympische sporters, of het kind dat via zijn drift toch leert fietsen of een ijsje krijgt…..

En tegelijkertijd wil Hetpaarddatvliegt kleuters kennis laten maken met het wonder van het theater. De magie van een special effect, van licht, van decor en van de mensen achter de schermen die dit alles mogelijk maken.

Voor alle technische lijsten kijk je op: http://www.hetpaarddatvliegt.nl/show/nl/downloads/map,3,techniek.php 
 

credits
Tekst
Loek Beckers, Reem Wittenbols, Annemiek Nienhuis.
Spel
Loek Beckers, Reem Wittenbols, Annemiek Nienhuis.
Compositie
Tjerk van der Ham
Concept & idee
Loek Beckers, Reem Wittenbols, Annemiek Nienhuis.
Leeftijd
vanaf 4 jaar (BO groep 1 t/m 4)
Speelperiode
september 2012 t/m januari 2013
Discipline
theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
Zaal: kleine zaal I Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend