8+

Ik ben niet bang 8+

BEER muziektheater

Aike Dirkzwager.

Naar een boek van Niccolò Ammaniti.

Een zinderende thriller in een warm Zuid-Italiaans dorp. Voor iedereen die durft, maar vooral voor diegenen die nog niet durven.

De 9-jarige Michele Amitrano woont met zijn 5-jarige zusje Maria in het piepkleine Zuid-Italiaanse gehucht Acqua Traverse. Op een dag ontdekt Michele tijdens het spelen op een afgelegen plek achter een heuvel een ruïne. Daar vindt hij een met golfplaten bedekt gat in de grond. Als hij eronder kijkt, ziet hij in de kuil een jongen; even oud als hij maar bleek, vies en uitgemergeld. Wie is die jongen en wat doet hij daar? Er ontstaat een spannende vriendschap tussen beide jongens. Dan komt hij achter de dramatische waarheid, die niet alleen alle dorpelingen, maar zelfs zijn eigen ouders in een heel ander daglicht stelt. Hij overwint zijn angst, negeert het verbod van zijn ouders, en zet zijn eerste stappen op weg naar volwassenheid. Ammaniti weet herkenbare en simpele gebeurtenissen te beschrijven die beginnen als een spannend kinderspel, maar eindigen als een waarachtige strijd op leven en dood.

 

Deze voorstelling heeft de Zilveren Krekel gewonnen
voor de "Meest indrukwekkende podiumprestatie 2012'.


VSCD jury: “Groothof toont zich wederom een groots verhalenverteller. (…) zijn meeslepende, kalme manier van vertellen, zijn uitmuntende transformaties, de goed gedoceerde muziek en de zorgvuldige regie hebben een indringend effect. Ik ben niet bang kent een unieke kwaliteit die zowel bij de strot grijpt als ruimte biedt aan de fantasie van de toeschouwer.”

De pers over Ik ben niet bang
“René Groothof is een meesterverteller. Met niets dan zichzelf en wat rekwisieten vertelt hij dit huiveringwekkende verhaal van de Italiaanse schrijver Niccolo Ammaniti.” (NRC ‘De beste jeugdtoneel voorstelling van 2012)

Educatie
Voor educatiefmateriaal kijk je op: http://www.muziektheaterproducties.nl/educatie-bang/

credits
Regie
Aike Dirkzwager.
Tekst
naar een boek van Niccolò Ammaniti. Tekstbewerking: Aike Dirkzwager en René Groothof.
Musici
Niels Bijl (saxofoon).
Leeftijd
Leeftijd: vanaf 8 jaar (BO groep 6 t/m 2e klas VO)
Speelperiode
sept 2013 t/m april 2014
Discipline
vertel- & muziektheater
Duur
65 minuten.
Speelvlak
8 x 8 x 6
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 350 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend