6+

Hotel Perdu 6+

Het Houten Huis

Elien van den Hoek I Regieassistent: Anne van Dorp

Voor iedereen die zich wel eens verloren voelt.

Aan het einde van de weg staat Hotel Perdu. Er brandt licht. Het is een komen en gaan van bizarre personages; een eenzame linkerschoen hupt onhandig naar binnen, de jongen die altijd wordt overgeslagen houdt de deur open voor een overbodig geworden typemachine. In de lobby slaat de receptionist zijn arm om een gekrompen trui en checkt hem in.

Hotel Perdu is een troostrijke plek voor iedereen die iets uit te zoeken heeft. Verdwaalde gasten kunnen zich melden bij de receptionist, die elke taal spreekt en ieder verdriet verstaat...‘Hotel Perdu’ won in 2014 de de Zapp Theaterprijs en de Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende productie’.


De pers over Hotel Perdu

“Hilarisch is de murw geslagen bokser die telkens als het balie- of liftbelletje ’pingt’, direct ongecontroleerd om zich heen begint te maaien (volgende ronde!).” (Dagblad van het Noorden / **** sterren 23 september 2013)

 “Het mooist is echter geluidskunstenaar Martin Franke in Hotel Perdu van Het Houten Huis. Als de geduldige en gastvrije portier van een hotel voor ‘verloren mensen en verweesde objecten’ bezorgt hij dolende creaturen een verkwikkende nacht én onttrekt hij een magisch geluidsdecor aan nostalgische bureauspullen, zoals een niet- en typmachine, een datumstempel en een wachtbelletje.” (De Volkskrant  / **** sterren, 4 oktober 2013)

 

 


 

 

 

Alles klopt aan de voorstelling. Wonderschoon is de muziek, ontroerend het breekbare spel, trefzeker en verfijnd de regie van Elien van den Hoek vol ingenieuze, humorvolle vondsten. Een voorstelling die het publiek tot tranen toe roert.”

(De VSCD jury over Adios)


 

credits
Regie
Elien van den Hoek I Regieassistent: Anne van Dorp
Spel
Maarten Smit, Martin Franke, Rianne Meboer, Lisa Groothof, Tjebbe Roelofs en Nora Kretz
Vormgeving
Marlies Schot, Lea Volkers (stage), Ronald de Jong (decorbouw), Gidi van Liempt (robots).
Compositie
Martin Franke.
Dramaturgie
Frederieke Vermeulen
Kostuums
Freja Roelofs.
Concept & idee
Elien van den Hoek I Naar een idee van: Gienke Deuten
Leeftijd
Leeftijd: vanaf 6 jaar (BO groep 3 t/m 8)
Speelperiode
half sept t/m dec 2013
Discipline
beeldend muziektheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
10 x 8,5 x 4
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 300 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen
Bijzonderheden
Naar een idee van: Gienke Deuten
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend