8+

ROBIN HOOD - Vandaag kunnen we helden zijn 8+

Het Laagland

Inèz Derksen / Regie-assistentie: Esther Schouten.

‘ROBIN HOOD – Vandaag kunnen we helden zijn’  is de variant van Het Laagland op de klassieke legende.  Het verhaal situeert zich in het avontuurlijke ROBIN HOOD pretpark,  en gaat over vijf - op het eerste oog - doodnormale mensen die daar werken. Vier van hen lijden onder het juk van grote baas Bink. Bink beslist dat er een ROBIN HOOD show in het park moet worden opgevoerd, en lijkt er een handje van te hebben de verhoudingen in het stuk ook in het echte leven te gebruiken én misbruiken. Ieders hart voor rechtvaardigheid wordt behoorlijk op de proef gesteld. Bewapend met ruige gitaren en dampende beats speelt en zingt het pretparkteam het publiek ongekende moed in. Maar kunnen ze ook dapper zijn zonder zich achter een held te verschuilen? Op eigen kracht? En het opnemen voor hun naasten? Een antwoord vinden op die vraag, dát is pas een avontuur.

Een rebelse, muzikale theatervoorstelling over je stem wél willen laten horen, maar nóg niet durven… Als geen ander weet Inèz Derksen klassieke helden op het podium op zo’n manier tot leven te wekken dat ze jong én oud troost en inspiratie kunnen bieden tot in de dagelijkse werkelijkheid.

Van de makers van KING A, Ronja de Roversdochter en Het Oneindige Verhaal.

★★★★ (Dagblad De Limburger, 17-02-2014)
“(Inez) Derksen verstaat de kunst om oud materiaal te vertalen naar jeugdvoorstellingen met thema's van nu als geen ander."...

★★★★★ (Theaterkrant, 17-02-2014)
"De voorstelling is een knaller."…”Die hele foute man (Bedrijfsleider Bink) wordt ontzagwekkend goed gespeeld door Gijs Nollen."
"De kracht van de voorstelling zijn de situaties waarin de werknemers elk op hun manier omgaan met de intimidaties van de bedrijfsleider (...) Die situaties zijn vaak pijnlijk herkenbaar met wat zich afspeelt op het schoolplein, in de klas en - de voorstelling is niet alleen voor 8 tot 12 jarigen - op het werk, in de politiek en in het café."  "De tekst neemt actueel taalgebruik op de korrel en parafraseert zelfs Shakespeare...Inèz Derksen heeft met haar concept en regie bewezen een topvoorstelling te kunnen maken die je gerust het land in mag sturen."

★★★★ (De Volkskrant, 19-02-2014)
“Oud volksverhaal wordt slim naverteld”
“Deze ludieke roep om held te durven zijn leidt tot spanning en plezier.”
“..Ham, een mooie rol van Folmer Overdiep…Een grappige Kim Berkenhagen…Een lekker opgefokte Judith Noyons…en een aandoenlijke vertolking van Mug door Lennart Monaster.”


Educatie

Kerndoel nr. 24: ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’

Kinderen dichter bij hun persoonlijke drijfveer brengen: wie ben ik, wat kan ik en waar ga ik voor? Stimuleren van de verbeeldingskracht door op zoek te gaan naar nieuwe vormen van kijken en denken.

Thema’s: over helden en antihelden of angsthazen, hoe kun je op een creatieve manier toch een held zijn ook al ben je niet heldhaftig, over je stem wel willen laten horen maar nog niet durven.

Educatief materiaal: 2 educatiefilmpjes: ter voorbereiding en als evaluatie.


Beeld: Joost Milde

credits
Regie
Inèz Derksen / Regie-assistentie: Esther Schouten.
Tekst
Daphne de Bruin & cast.
Spel
& zang: o.a. Kim Berkenhagen, Lennart Monaster, Gijs Nollen, Judith Noyons, Folmer Overdiep
Vormgeving
Bas Zuyderland.
Dramaturgie
Ludo Costongs.
Kostuums
Jorine van Beek.
Concept & idee
Inèz Derksen.
Leeftijd
vanaf 8 jaar (BO groep 5 t/m 8)
Speelperiode
februari t/m juni 2014
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 4,5
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 350 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend