4+

Rooie kop 4+

Eindregie: Anke Boerstra.

Groundhog Day meets The Truman Show voor kleuters.

Een heel klein theatertje, technici, licht, decor, muziek en één acteur. Rooie Kop speelt de hoofdrol in een tot in de puntjes verzorgde voorstelling. Alleen weet hij dat zelf niet. Hij leeft een perfect leven en elke dag verloopt volgens hetzelfde prettige, voorspelbare patroon. Tot er op een dag iets misgaat en er achter de schermen onenigheid ontstaat. Langzaamaan beginnen steeds meer dingen niet te kloppen en wordt het georganiseerde leven van Rooie Kop meer en meer ontregeld. Als de kat ook nog kwijt raakt, moet Rooie Kop een beslissing nemen: koste wat kost proberen vast te houden aan de dagelijkse routine of alle zekerheden loslaten en het avontuur aangaan dat leven heet.

Zonder tekst maar met zeer rijke, heldere en humoristische beeld- en geluidtaal laat Hetpaarddatvliegt met regisseur Anke Boerstra (eerder maakte zij de succesvolle kleutervoorstelling 'Floppertje’ bij Stella Den Haag) de voorstelling langzaam volledig ontsporen. Rooie Kop geeft het publiek een leuk kijkje achter de theaterschermen en laat en passant zien dat een flinke aanval van kleuterdrift heel bruikbaar kan zijn bij het losbreken uit de dagelijkse sleur. Zeer herkenbaar voor iedereen die kleuter is of is geweest.

De pers over Rooie kop
“…hun werk levert bij het jonge publiek wijzende vingertjes, kreetjes van verbazing en verwonderde koppies op over wat theater allemaal vermag. Zeker aan het eind van de voorstelling als het toneel zowat in elkaar stort en ze ontdekken wat er achter de schermen gebeurt aan technische trucs.” (Eindhovens dagblad 14 september 2012)


Technische lijsten staan op:

http://www.hetpaarddatvliegt.nl/show/nl/downloads/map,3,techniek.php

credits
Regie
Eindregie: Anke Boerstra.
Spel
Loek Beckers, Reem Wittenbols en Annemiek Nienhuis.
Compositie
Tjerk van der Ham.
Concept & idee
Loek Beckers, Reem Wittenbols en Annemiek Nienhuis.
Leeftijd
vanaf 4 jaar (BO groep 1 t/m 4)
Speelperiode
februari en maart 2014
Discipline
theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
10 x 7 x 4
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 250 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen I Schoolvst op school: max. 150 leerlingen
Bijzonderheden
Spelcoach: Ted Keijser.
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend