5+

Apenstreken 5+

Ted Keijser.

Het apenorkest in het warenhuis komt tot leven!

Een glazen kast met daarin zeven apen staat al jaren op dezelfde plek in een groot warenhuis onderaan de roltrap. Ze zitten er wat wezenloos bij, totdat je een kwartje in een gleufje stopt, want dan komt het apenorkest tot leven. Mechanisch en zonder enige verandering van expressie, spelen ze elke dag dezelfde liedjes. Op een dag gebeurt er iets, wat hun routine totaal in de war schopt. Wat is er aan de hand? De apen gaan op zoek naar de waarheid en beleven de wonderlijkste avonturen. Wie zijn de apen echt, wat doen ze en waarom?

Een ondeugende voorstelling over anders zijn en anders doen. Op een ontroerende en grappige wijze kom je te weten dat een aap niet voor niks een aap is.Poppenparade

Theater Gnaffel bestaat 25 jaar. In 25 jaar zijn er 35 verschillende voorstellingen gemaakt waarin 215 poppen hebben meegespeeld! Alle poppen zijn bewaard gebleven en worden op een bijzondere wijze getoond tijdens de Poppenparade. Een unieke expositie met daarbij een film en een jubileumuitgave over 25 jaar Theater Gnaffel. In seizoen 2012-2013 is deze expositie te zien in Zwolle. Seizoen 2013-2014 kan deze expositie worden geboekt in bijvoorbeeld uw theater of een andere mooie locatie in uw stad.

credits
Regie
Ted Keijser.
Spel
Elout Hol e.a.
Vormgeving
Klijnbedrijf.
Leeftijd
vanaf 5 jaar (BO groep 3 t/m 6)
Speelperiode
januari t/m april 2014
Discipline
beeldend theater met poppen
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 175 leerlingen
Bijzonderheden
Beeld Apenstreken: Gravue Concept & Creatie
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend