7+

Peter Pan en de verloren jongens 7+

Gienke Deuten.

Kukelekuuu! Ik ben Peter Pan en ik ben de baas in Nooitland. Hier stop je met groeien en kun je eindeloos zwemmen met zeemeerminnen, fikkie stoken met indianen en lachen met elfjes. Samen met de verloren jongens en mijn blinkende zwaard vecht ik tegen Kapitein Haak. Ik bepaal de regels en ik verlies nooit!

Peter Pan en de verloren jongens is een heroïsche voorstelling vol poppen, met Peter Pan als haantje de voorste. Hij is koppig, dwars en zonder angst. Peter vindt zichzelf een held, maar zijn omgeving vindt hem anders, raar. Want als de wereld te moeilijk voor hem wordt, kraait hij als een haan en vlucht hij naar zijn zelfverzonnen eiland Nooitland. Maar is het daar wel zo perfect als Peter denkt?

De pers over Peter Pan en de verloren jongens
“Theater Gnaffel heeft een spannende maar vooral breekbare voorstelling gemaakt over autisme. (…) Op het toneel wordt het woord ‘autisme’ niet genoemd. “We maken gewoon een mooie fantasierijke voorstelling”, zegt Elout Hol. (de Stentor, Marion Groenewoud, 16-09-2011)

“Grappig zijn de seriepoppen die Gnaffel nu voor het eerst introduceert: een reeks indianen neemt één van de verloren jongens gevangen, een school bonte vissen opereert als zeemeerminnen met flapperende vinnen van rubberen handschoenen en de eenbenige piratenbende heeft allemaal een ontstopper als mankepoot. Hilarisch is het gevecht van Peter Pan tegen de piraten – pop tegen pop – waarbij hij de ene kop na de andere van een romp afslaat”. (De Volkskrant, Annette Embrechts, 27-09-2011)

credits
Regie
Gienke Deuten.
Spel
Elout Hol, Ronald Armbrust en Jawi Bakker.
Vormgeving
Klijnbedrijf.
Compositie
JanPaul de Bondt.
Dramaturgie
Marije Hofland.
Leeftijd
vanaf 7 jaar (BO groep 5 t/m 8)
Speelperiode
sept t/m nov 2013
Discipline
beeldend theater met poppen
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 175 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend