5+

Opa, waarom zijn er meer vragen dan antwoorden? 5+

BEER muziektheater

Aike Dirkzwager.

Een humorvolle slapstick geïnspireerd op de teksten van Mahood.

“Opa, hoe diep is een gat? Hoeveel kanten heeft een ballon? Moet vies water ook in bad, opa? Heeft een vliegende vis een pilotenbrevet nodig? Kan een duizendpoot al zijn tenen aanraken? Opa, kan een koekoeksklok eierwekkers leggen?” De nieuwsgierige Cindy stelt de meest bizarre vragen. Opa krijgt er een punthoofd van. Op een dag stuurt opa haar de zolder op en roept: “Jij krijgt niet te eten voordat je deze zolder helemaal opruimt en je stopt met stomme vragen stellen!” Daar, op die zolder vol troep, met hulp van een papegaai, de brandweer en een heel leger, worden al Cindy’s vragen beantwoord.


De pers over Opa, waarom zijn er meer vragen dan antwoorden

  • ‘Opa, waarom zijn er meer vragen dan antwoorden?’ is vintage René Groothof. Een energieke, humoristische muziekvoorstelling voor kleuters. (Parool, 5-2-2105) 
  • De hele voorstelling ademt een terloopsheid alsof alsof vader en dochter thuis tussen fauteuil en rommelkist grappige dialogen improviseren met taalspelletjes en een filosofische inslag. Op ritimische rapmuziek gezet door Mareike Lenz. (Volkskrant, 4-2-2015)
  • Een warme, tijdloze verkleedkistvoorstelling die laat zien dat fantaseren heel goed helpt om je emoties te verwerken. De vrolijke zang en gitaarmuziek van Eric Magnée en Willem de Booij overbrugt de afstand tussen de oude man en het jonge meisje. (De kleuters) leven van begin tot eind intens mee. (Theaterkrant, 2-2-2015)

Educatie

Thema’s: nieuwsgierigheid, omgang tussen oud en jong, fantasie, lezen, spel en verbeelding.


De pers over Ik ben niet bang

“René Groothof toont zich in Ik ben niet bang wederom een groots verhalenverteller (…). Groothofs meeslepende, kalme manier van vertellen, zijn uitmuntende transformaties, de goed gedoceerde muziek en de zorgvuldige regie van Aike Dirkzwager hebben een indringend effect.” (Juryrapport VSCD
over Ik ben niet bang)

credits
Regie
Aike Dirkzwager.
Tekst
Kenneth Mahood I Tekstbewerking: Don Duyns.
Spel
René Groothof en Lisa Groothof.
Vormgeving
Rogier Willems.
Musici
Eric Magnée (gitaar en zang) en Willem de Booij (basgitaar en zang)
Leeftijd
vanaf 5 jaar (BO groep 4 t/m 6)
Speelperiode
feb t/m mei 2015
Discipline
beeldend muziektheater met mime
Duur
60 minuten
Speelvlak
kleine & middenzaal - 8 x 9 x 4
Max. bezoekers
350 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend