6+

De Ring 6+

BEER muziektheater

René Groothof.

Hoe een dapper jongetje de wereld redt.

Een sprookje over een ring die vernietigd moet worden in het vuur waarin hij is gemaakt, anders valt de wereld in handen van de Boze Tovenaar. Een vertelling door René Groothof op symfonische muziek van Johan de Mey: The Lord of the Rings. De Boze heeft een machtige ring gesmeed waarmee hij de hele wereld in duisternis wil hullen. Hij verliest de ring en Kain vindt hem, in de maag van een vis. Maar ook hij verliest de ring.

Dan komt de ring in het bezit van de dappere Fedor. Om te voorkomen dat De Boze de ring weer in handen krijgt moet hij de ring in het vuur van de vulkaan in uurland gooien, dat is de enige manier om De Boze te verslaan. Gelukkig is Fedor niet alleen: Vainamo, de wijze tovenaar gaat met hem mee. Maar ook Kain, die de ring eens had, zit ze op de hielen. Een avontuurlijke tocht vol gevaren volgt. Zal het Fedor lukken om De Boze voor te blijven en de ring te vernietigen?

De Ring is een intieme muzikale vertelling voor op school en in de kleinere theaters.


Educatie

Thema’s: spanning, fantasie, lezen, spel en verbeelding.


De pers over Dalí, of hoe word ik beroemd?

“René Groothof maakt theater waar je alle kinderen wel mee naar toe zou willen nemen; prikkelend én toegankelijk. Groothofs vaste regisseur Aike Dirkzwager weet het beste uit zijn acteur naar boven te halen.” (Het Parool, 13-2-2013)

credits
Regie
René Groothof.
Tekst
Tekst: René Groothof.
Spel
René Groothof.
Vormgeving
Rogier Willems.
Compositie
Johan de Mey.
Leeftijd
vanaf 6 jaar (BO groep 4 t/m 8)
Speelperiode
sept 2014 t/m juni 2015
Discipline
beeldend muziektheater met mime
Duur
50 minuten
Speelvlak
6 x 6 x 4 / Kleine zaal & op school
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 200 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 175 leerlingen I Schoolvst op school: max. 150 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend