15+

METRO 15+

De Toneelmakerij

Liesbeth Coltof.

Graaf Dracula meets Orpheus en Eurydice.

METRO is een liefdesgeschiedenis op de grens van realiteit en verbeelding. In een mix van theater, muziek, film en live-stream krijgt het eeuwenoude verhaal van Orpheus en Eurydice een nieuw gezicht. Het publiek is hierbij niet alleen toeschouwer, maar maakt er ook een allesbepalend deel van uit.

Orpheus en Euridyce zijn gelukkig. Zij houden van elkaar, hebben tweeduizend vrienden en de wereld ligt aan hun voeten. Godenkinderen zijn het, met een gouden toekomst in het vooruitzicht. Totdat Eurydice verdwijnt. Radeloos gaat Orpheus op zoek naar zijn lief. Maar zij is niet meer in de wereld die hij kent. Dus daalt hij af in de aarde. Diep onder de grond ontdekt hij haar, in een verlaten metrostation. Gevangen in het rijk van Dracula en zijn knecht Fosforus.

Met talloze camera’s houden deze twee sinistere figuren de bovenwereld in de gaten. Ze leggen het doen en laten van de mensen vast, vanaf hun geboorte tot aan hun dood. Onophoudelijk op zoek naar waarheid en leugen, bewaren zij de momenten van écht geluk en écht verdriet. Klaar voor de uiteindelijke confrontatie. Heeft Orpheus de moed om Eurydice te redden? Wordt zij gevangen gehouden, of is zij juist de koningin van dit schimmenrijk? En wil Eurydice wel dat Orpheus haar terug naar het daglicht brengt.


Educatie

Een inspiratiebox met praktische informatie en inspirerend materiaal waarmee de docent zelf aan de slag kan. Workshop op aanvraag beschikbaar.

Kerndoelen:

  • Nederlands nr. 1, 3, 4, 7 en 10.
  • Mens & Maatschappij nr. 36.
  • Kunst & Cultuur nr. 48, 49, 50 51 en 52.
credits
Regie
Liesbeth Coltof.
Tekst
Roel Adam.
Spel
Beppe Costa, Roel Adam e.a.
Vormgeving
Guus van Geffen.
Dramaturgie
Paulien Geerlings.
Kostuums
Carly Everaert.
Techniek
Sophie de Hoop
Leeftijd
vanaf 15 jaar (VO bovenbouw)
Speelperiode
okt en nov 2014
Discipline
toneel
Duur
100 minuten
Speelvlak
9 x 8 x 6 / grotere vlakke vloer & middenzaal
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 400 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 350 leerlingen
Bijzonderheden
Film en online: Marcel Dolman. Productie: Vera van Baal.
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend