12+

THINK! 12+

DOX

Marjan Barlage.

Vrijheid van meningsuiting is een recht dat we allemaal hebben in dit land. Maar kun je dan alles zeggen wat je vindt? Waar ligt de grens? Wie bepaalt die grens dan? En telt vrijheid van meningsuiting dan alleen als de mening bevalt of zitten er consequenties aan en welke dan?

Met THINK! legt DOX de vrijheid van meningsuiting onder een vergrootglas en onderzoeken spelers, dansers en muzikanten hoe ver je kunt gaan met elkaar en het publiek. Ook duiken ze in de wereld van onder andere klokkenluiders, Geert Wilders, Pussy Riot en de Arabische Lente en proberen hierover in alle vrijheid een mening te vormen.

DOX slaat voor THINK! de handen in één met Elektro-pop band BASTIAAN. Zij zullen live op het podium voor een muzikaal elektrosausje gaan zorgen.

De pers over I Have a Dream
‘...Het resultaat is een sprankelende, licht chaotische jongerenvoorstelling, met veel humor, variatie en leuke vondsten: een schaduwspel van een klunzige vrijpartij, bordkartonnen attributen, rondvliegende superhelden en percussie op aluminium trapjes. Boven alles is het spelplezier van de DOX’ers een feestje om te aanschouwen." Jan Barend van Barneveld, Theaterkrant, 23 januari 2014


Educatie

Thema’s: omgaan met vrijheid, censuur, meningen, beledigingen en leren nadenken voordat je wat zegt.


Juryrapport Fentener van Vlissingen Cultuurprijs.

“Theatergroep DOX excelleert in een doeltreffende, energieke ontwikkeling van jong verborgen podiumtalent. (...) Met één voet in de bonte jongerencultuur en een andere op het professionele podium presenteert DOX wervelend en pakkend totaaltheater. Waar anderen in een spagaat blijven hangen, komt bij DOX alles in beweging.”Beeld: ©Kamerich & Budwilowitz/EYES2

credits
Regie
Marjan Barlage.
Spel
Robbie Wallin, Ezra Fieremans, Demi Willemsen, Dalorim Wartes, Yeliz Dogan
Compositie
BASTIAAN (Niels Kuiters, Bas van Rijnsoever en Gijs Lichthart)
Choreografie
Sassan Saghar Yaghmai.
Leeftijd
vanaf 12 jaar (VO klas 1 e t/m 3e)
Speelperiode
feb t/m apr 2015
Discipline
fysiek theater voor jongeren
Duur
60 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 5,5 / middenzaal
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 400 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend