8+

Spinder 8+

Jellie Schippers.

reprise

Een kriebelige theaterthriller met échte insecten.

De boekbewerking van Spinder is door Simon van der Geest geschreven, waarvoor hij de Gouden Griffel 2013 heeft ontvangen.

Tille is een jongen met een grote verzamelwoede. Hij verzamelt insecten: bidsprinkhanen, wormen, wandelende bladeren en -takken, neushoornkevers...

In de kelder heeft hij een laboratorium vol terraria en apparaten om gevaarlijke experimenten mee uit te voeren. Jeppe, zijn broer, wil hem met zijn drumstel en gitaar verjagen uit de kelder. Maar dit laat Tille niet zomaar gebeuren. Met zijn insecten bedenkt hij een plan om Jeppe tegen te houden…

SPINDER is een fascinerende voorstelling waarin interessante biologische weetjes op een knappe manier worden verweven met het levensverhaal van Tille, zodat het publiek langzaam wordt meegezogen in een wereld waarin insecten steeds meer op mensen lijken.

Spinder is een coproductie met Schippers & Van Gucht.
Het  Laagland herneemt de voorstelling samen met Myriam van Gucht en Jellie Schippers. Sinds 2006 vormen ze het duo Schippers&VanGucht, en maakten samen talloze voorstellingen, waaronder Waterwolf (Tafel van Vijf), HUIS (Het Filiaal) en MIJN FAUST (eigen productie 2013). 7 jaar geleden produceerden ze de voorstelling ‘Spinder’ samen met Het Lab Utrecht, welke goed werd ontvangen. Zó goed dat auteur Simon van der Geest de theatertekst bewerkte tot een boek, die recentelijk een Zilveren én Gouden Griffel won.


Educatie

Kerndoel nr. 24: ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’

Kinderen dichter bij hun persoonlijke drijfveer brengen: wie ben ik, wat kan ik en waar ga ik voor. Stimuleren van de verbeeldingskracht door op zoek te gaan naar nieuwe vormen van kijken en denken. Thema’s: voor jezelf opkomen, creatieve en slimme oplossingen bedenken, je passie volgen, geen held zijn maar toch een heldhaftige oplossing bedenken en meer te weten komen over insecten. 

Educatief materiaal: 2 educatiefilmpjes ter voorbereiding en als evaluatie.
 

 

credits
Regie
Jellie Schippers.
Tekst
Simon van der Geest.
Spel
Lennart Monaster.
Vormgeving
Myriam van Gucht.
Compositie
Bram van den Oever en Jasper Koekoek.
Concept & idee
Schippers&VanGucht.
Techniek
Jasper Koekoek
Leeftijd
vanaf 8 jaar (BO groep 5 t/m 8)
Speelperiode
nov en dec 2014
Discipline
theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
10 x 8 x 4 / kleine zaal
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 200 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 150 leerlingen
Bijzonderheden
Beeld: Joost Milde
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend