Een ode aan vaders
Over drie mannen die fantaseren over het vaderschap. Als zij zich ten volle realiseren wat dat betekent, vader zijn, en wat je dan allemaal moet kunnen, slaat de paniek toe.
Een kind heeft een vader nodig waar het tegenop kan kijken.
Een vader die sterk is.
Die een huis kan optillen.
Die antwoord heeft op alle vragen.
Een om over op te scheppen.
Maar ook een die je draagt als je voeten moe zijn.
Die je band plakt en je vasthoudt als je bang bent.
Een held, geen loser.
Vader zijn is een hele klus.
Ga d'r maar aan staan.
De pers over Paniekman
"... aanstekelijke dynamiek tussen grote levensvragen en onhandige klusoplossingen. Het onderzoek naar de werkelijke moed die het ouderschap vraagt is op een inventieve manier in enkele sleutelmomenten aanwezig. De makers blijven dicht bij het kind... het spel is fysiek en maakt grappig gebruik van clichés, er is lekker wat gooi- en smijtwerk... Misschien is vader-zijn wel een klus waar je keihard voor wilt wegrennen." - Theaterkrant ***
“…de even simpele als effectieve paardenvondsten geven Paniekman kleur. Het geloofwaardig laten stormen met een wapperend afzetlint, een voetbalveld uitbeelden met een enkele plint, uit een pot pindakaas eten met een metseltroffel, en waarom zou je je tanden niet poetsen met een boormachine.”(Eindhovens dagblad januari 2015)
Educatie
Kerndoel nr. 24: 'Oriëntatie op jezelf en de wereld'.
Thema’s: overwinnen van hindernissen, je verhouden tot de verwachtingen van anderen en het overwinnen van obstakels.
Educatief materiaal: Er wordt een lesbrief met een beeldende en theatrale opdracht gemaakt bij deze voorstelling.
De pers over Rooie kop
“…hun werk levert bij het jonge publiek wijzende vingertjes, kreetjes van verbazing en verwonderde koppies op over wat theater allemaal vermag. Zeker aan het eind van de voorstelling als het toneel zowat in elkaar stort en ze ontdekken wat er achter de schermen gebeurt aan technische trucs.” (Eindhovens Dagblad)
Fotografie: Patrick Hesdahl