14+

PUSH 14+

Marjorie Boston.

Over de kracht van taal.

Het aangrijpende verhaal van het kansloze meisje Precious, dat pas op 16-jarige leeftijd leert lezen en schrijven. Door de liefdevolle bemoeienis van haar lerares literatuur, Miss Rain, ontdekt ze de bevrijdende werking van taal en poëzie. Langzaam krijgt Precious vat op de taal en haar leven. De kracht van taal blijkt haar houvast en redding te zijn.

Gebaseerd op de roman Push – verfilmd als het Oscarwinnende Precious naar de gelijknamige roman van de Amerikaanse schrijfster Sapphire – schreef Mariëlle van Sauers een nieuwe tekst voor een voorstelling, die jongeren het belang en het plezier van goede taalbeheersing laat zien.

RIGHTABOUTNOW INC.brengt jonge kunstenaars uit verschillende culturen, disciplines en subculturen samen om diversiteit om te zetten in artistieke uitingen.


Educatie
Het bijbehorende educatietraject voor schoolvoorstellingen is essentieel. Een sterk educatieplan geeft de leerlingen de ware context mee van de voorstelling.

Thema’s: De kracht van taal (poetry), Kunstvak workshop (theater), reflectie op het thema, wall of inspiring words aan Precious (empowerment).

Educatief materiaal: incl.workshop of inleiding (o.l.v. Johan van Aalst)


De pers over PUSH
“De voorstelling heeft een speelvorm die verre van het belerende en moraliserende is, doch met veel humor.” (de Volkskrant)

“Een verhaal dat verteld móet worden.” (Spits)

credits
Regie
Marjorie Boston.
Tekst
Marielle van Sauers.
Spel
Shula Felomina, Wandana Biekram en Fifamé Awunou.
Vormgeving
Marjorie Boston en Donna Muller.
Compositie
Soundtrack: DJ Lovesupreme.
Dramaturgie
Marjorie Boston en Marielle van Sauers.
Leeftijd
vanaf 14 jaar (VO 2e klas HAVO/VWO, 3e klas VMBO)
Speelperiode
okt en nov 2014
Discipline
theater
Duur
60 minuten (excl. workshop/inleiding)
Speelvlak
5 x 7 x 3 / kleine zaal
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 150 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 100 leerlingen I Schoolvst op school: max. 80 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend