Leo & Lena 9+

Over liefde, vriendschap en wanneer word je nou eindelijk eens volwassen!

Een verhaal over twee verwende, luidruchtige pubers die alle grenzen opzoeken. Als ze voor het eerst in hun leven door hun ouders tot iets worden gedwongen, besluiten ze in opstand te komen. Los van elkaar vluchten ze de wijde wereld in op zoek naar extreme avonturen en echte liefde. Hun eerste ontmoeting zet alles op z’n kop. Een brutale en absurde komedie over de prinsen en prinsessen die wij in deze tijd van onze kinderen maken.

Aanstormend toneelschrijver Jibbe Willems maakt deze eigentijdse bewerking van Georg Büchners beroemde toneelstuk over de koningskinderen Leonce und Lena die tegen hun zin in met elkaar moeten trouwen.


Educatie

Het lesmateriaal bij Leo & Lena gaat over dromen die je hebt en hoe verveling en stilstand misschien wel de sleutel zijn om je dromen te realiseren.


De pers over Opstand van de Nerds 

“De kracht van het stuk ligt in de combinatie van groteske overdrijving en integere waarachtigheid. Daarmee wordt precies het gespleten etiket weerspiegeld dat doorgaans op dergelijke kinderen wordt geplakt: enerzijds raar en anderzijds kwetsbaar.” (NRC)
 

 

Leo & Lena 9+
Leeftijd
vanaf 9 jaar (BO groep 6 t/m 8 en VO 1e & 2e klas)
Speelperiode
okt en nov 2014
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
9 x 9 x 4 / kleine & middenzaal
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 350 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 200 leerlingen
Educatie
Beschikbaar
Bijzonderheden
Video: Judith Hofland.
Regie
Noël Fischer
Tekst
Jibbe Willems (naar 'Leonce und Lena' van Georg Büchner)
Dramaturgie
Martine Manten.
Spel
Anneke Sluiters, Eva Zwart, Kaatje Kooij, Bram van der Kelen en Mattias van de Vijver.
Vormgeving
Marianne Burgers.
Compositie
Jolle Roelofs.
Kostuums
Carly Everaert.
Lichtontwerp
Uri Rapaport.
Stip theaterproducties maakt gebruik van verschillende cookies om deze zo gebruiksvriendelijk te maken. Omdat wij jouw privacy willen bewaken en je willen informeren kunt u alles lezen in onze privacy statement.
sluiten & accepteren