9+

Later als ik dood ben 9+

/ Eindregie: Anke Boerstra

Theater voor echte kinderen in de echte wereld.

Engel gaat dood. Ze heeft een ziekte. In groep 8 heeft de meester gevraagd wie er bij haar op bezoek willen gaan. Koen en Klaar steken hun hand op. Drie kinderen aan de vooravond van een grote verandering in hun leven: Engel die dood gaat, Klaar en Koen die blijven leven en ieder naar een andere brugklas zullen gaan. Zonder Engel.

Later als ik dood ben gaat over de dood en daarna. Over doodgaan en over afscheid nemen. Over de vragen die de dood oproept. Over wat er niet gezegd mag worden. Over geloven en niet. Over wat het ergste is: een dooie cavia of een dooie buurvrouw. En over blijven leven.
 


Publiek over Later als ik dood ben

  • Kidsproof: http://www.kidsproof.nl/Tilburg/blog/Later-als-ik-dood-ben
     
  • “Hetpaarddatvliegt schakelt schijnbaar moeiteloos tussen ernst en luchtig, tussen fantasie en werkelijkheid.” (Eindhovens Dagblad, 24-01-2005)
  • “Jullie toneelstuk ‘Later als ik dood ben’ was super mooi! Mijn vader is ook dood. Zou die zo gelukkig zijn als engel?” (Jolien 10 jaar)
  • “Ook moest ik soms een traantje weg pinken maar daarna kwam er altijd een grappig stukje!.“ (Julie 12 jaar)
  • “Vandaag het stuk Later als ik dood ben gezien. Je kan dit niet vatten in enkele woorden; enkel superlatieven passen hier. Het was stil in de zaal, veel kinderen zaten met open mond te volgen. Heel herkenbaar, kinderen die worstelen met vragen over de dood.” (meester Luc)

Educatie


Technische lijsten van Later als ik dood ben


credits
Regie
/ Eindregie: Anke Boerstra
Spel
Loek Beckers, Reem Wittenbols en Annemiek Nienhuis.
Concept & idee
Loek Beckers, Reem Wittenbols en Annemiek Nienhuis.
Leeftijd
vanaf 9 jaar (BO groep 6 t/m 1e klas VO)
Speelperiode
op aanvraag
Discipline
theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 350 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen I Schoolvst op school: max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend