3+

Gezocht: konijn 3+

René Geerlings

reprise

In Gezocht: konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald en poepen op straat. Ze hebben enorme oren, maar luisteren ho maar. Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop, steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de politie konijnenoren. Help je ons mee deze zaak op te lossen?

De pers over Gezocht: konijn:

"Een oergeestige voorstelling (...) Gecombineerd met heerlijk slapstickspel van drie vaardige acteurs is de voorstelling een klein feestje voor iedereen vanaf drie jaar." (TM  2011)

"Ludiek miniatuurtheater met letterlijk en figuurlijk een dubbele bodem." (Volkskrant 2011)

"Het mooi vormgegeven miniatuurspel, met politiepoppetjes die met loeiende sirene jacht maken op het slimme konijntje, is een feest. Niet alleen kinderen, maar ook ouders krijgen er geen genoeg van om te zien hoe er steeds meer brutale konijnen door de stad huppelen." (Trouw 2011)

“Voorstelling waarbij je gegarandeerd van flapoor tot flapoor moet lachen.” (directeur Imaginate, Edinburgh)

"Zeker een van de beste voorstellingen voor kinderen van drie tot vijf" (Herald Scotland)
 

Sinds 2011 toert Gezocht: konijn van regisseur René Geerlings langs theaters en festivals in Nederland, België, Engeland, Schotland en Oostenrijk.


Educatie
Workshop op school
Na de voorstelling mogen de kinderen hun hart luchten over wat ze gezien hebben. De acteurs geven richting aan deze ontboezemingen door het stellen van vragen.

In groep 1 en 2 worden daarna kort de groenten en de dieren benoemd die in de voorstelling voorkomen. Aan de hand van tekeningen worden deze reeksen uitgebreid en wordt er geteld. Tot slot studeren de acteurs met de kinderen het wor-tel-TEL-lied in.

Met de groepen 3 en 4 gaan de acteurs een stapje verder. De groep wordt in drieën gedeeld. Elke acteur neemt een aantal kinderen onder zijn hoede. Met elkaar maken ze een Elf, een gedicht van elf woorden. Daarna brengen de kinderen hun elf tot leven door de woorden na te spelen. Tenslotte laten de drie groepen elkaar hun theaterelf zien.

credits
Regie
René Geerlings
Spel
Anne Fé de Boer, Saskia Driessen, Roos Hoogland, Niek van der Horst, Koen Kreulen, Lotte Rischen, Sus Verbruggen (wisselende bezetting)
Concept & idee
René Geerlings
Leeftijd
vanaf 3 jaar en BO groep 1, 2, 3, 4
Speelperiode
gehele seizoen 2014/2015 op aanvraag
Duur
25 minuten voorstelling en 55 minuten incl. educatief programma
Speelvlak
4 x 4 x 2,5
Max. bezoekers
Zaal: kleine, foyer & gymzaal (op aanvraag op andere locaties mogelijk) I Schoolvst in theater: 50 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend