5+

Opa, waarom zijn er meer vragen dan antwoorden? 5+

BEER muziektheater

Aike Dirkzwager

reprise

Een humorvolle slapstick geïnspireerd op de teksten van Mahood.

“Opa, hoe diep is een gat? Hoeveel kanten heeft een ballon? Moet vies water ook in bad opa? Heeft een vliegende vis een pilotenbrevet nodig? Kan een duizendpoot al zijn tenen aanraken? Opa, kan een koekoeksklok eierwekkers leggen?”

De nieuwsgierige Cindy stelt de meest bizarre vragen. Opa krijgt er een punthoofd van. Op een dag, wanneer Cindy nog meer vragen heeft dan gewoonlijk, schopt opa haar de rommelzolder op en schreeuwt: ‘Jij krijgt niet te eten voordat je deze zolder helemaal opruimt en je stopt met stomme vragen te stellen!’. Daar, op die zolder vol troep, met hulp van een papegaai, de brandweer en een heel leger, worden al Cindy’s vragen beantwoord.


De pers over Opa, waarom zijn er meer vragen dan antwoorden

  • ‘Opa, waarom zijn er meer vragen dan antwoorden?’ is vintage René Groothof. Een energieke, humoristische muziekvoorstelling voor kleuters. (Parool, 5-2-2105) 
  • De hele voorstelling ademt een terloopsheid alsof alsof vader en dochter thuis tussen fauteuil en rommelkist grappige dialogen improviseren met taalspelletjes en een filosofische inslag. Op ritimische rapmuziek gezet door Mareike Lenz. (Volkskrant, 4-2-2015)
  • Een warme, tijdloze verkleedkistvoorstelling die laat zien dat fantaseren heel goed helpt om je emoties te verwerken. De vrolijke zang en gitaarmuziek van Eric Magnée en Willem de Booij overbrugt de afstand tussen de oude man en het jonge meisje. (De kleuters) leven van begin tot eind intens mee. (Theaterkrant, 2-2-2015)

Educatie

Thema’s: nieuwsgierigheid, omgang tussen oud en jong, fantasie, lezen, spel en verbeelding.


De pers over ‘Dali, of hoe word ik beroemd’:

“Groothofs vaste regisseur Aike Dirkzwager weet het beste uit zijn acteur naar boven te halen, dit keer ondersteund door mooie composities op toetsen en cello en een decor waarin Dalí’s schilderijen kunstig zijn geanimeerd.” (Parool, 13 feb 2013)

De pers over ‘Ik ben niet bang’:

“Met zijn sterk mimische gezicht en krakend spannende stem vertolkt Groothof in ‘Ik ben niet bang’ in zijn eentje net zo gemakkelijk de schuchtere jongen als zijn in het nauw gedreven vader of diens louche opdrachtgever Sergio.” (Volkskrant, 13 dec 2011)

Beeld: Rogier Willems

credits
Regie
Aike Dirkzwager
Tekst
Don Duyns
Spel
René Groothof, Lisa Groothof
Vormgeving
Rogier Willems
Compositie
Mareike Lenz
Musici
Eric Magnée (gitaar en zang) en Willem de Booij (basgitaar en zang)
Leeftijd
vanaf 5 jaar (BO groep 3 t/m 6)
Speelperiode
sept t/m dec 2015
Discipline
muziektheater en beeldend theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
9 x 8 x 4 Zaal: kleine zaal & middenzaal
Max. bezoekers
Vrije voorstelling: max. 450 bezoekers I Schoolvst in theater: max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend